Claudio Salluzzi och Dennis Hilmarsen brinner för att frigöra outnyttjad potential. Foto: Helena Andersson

Deras mål: Att ta fram personalens outnyttjade potential

Västeråsföretaget Nivico vill frigöra outnyttjad potential genom framgångsrika lösningar som ger individen möjligheter och samtidigt organisationer en bättre företagskultur.

  • Publicerad 19:53, 16 mar 2021

Ett av Västeråsföretaget Nivicos affärsområden är förutom konsult- och interimslösningar, företagskultur och ledarskap där Nivico Health ingår. I Nivico Health ser de tillsammans med sina klienter till att hitta en hälsosam och framgångsrik lösning för företaget, en lösning som bland annat kommer att förbättra företagskulturen, vilken Nivico ser som en av de viktigaste byggstenarna i ett framgångsrikt företag.

Västerås Tidning träffade Dennis Hilmarsen, som tillsammans med Tobias Lundgren bildade företaget 2017, och health manager Claudio Salluzzi.

– Nivico startade med visionen om att frigöra outnyttjad potential. Vi har arbetat med företag i olika branscher där vi har sett att människor inte får utlopp för sin potential i sina yrkesroller, berättar Dennis Hilmarsen.

Nivico jobbar sen dess med att hjälpa människor att använda sig av hela sin potential både inom yrkesliv och på fritiden genom ett strukturerat arbetssätt.

– I tidigt skede anställde vi Claudio Salluzzi som health manager. Tanken var att han skulle jobba från tvären med våra medarbetare då vi ser det som en självklarhet att man vill arbeta med sig själv.

– I olika perioder behövs olika saker så vi ville skapa en kultur i vårt företag som bygger på våra tre kärnvärden vilka är tillit, glädje och nyfikenhet. Kort och gott är det vad vårt bolag står för, säger Claudio Salluzzi.

Tanken med Claudio Salluzzis tjänster var att tillgodose företaget internt, men senare började de erbjuda tjänsterna till andra företag, privatpersoner och grupper.

– Jag började från ett blankt papper. Tidigare jobbade jag som personlig tränare mest för privatpersoner, men de jobbade ju också oftast på ett företag. Så där fick jag upp ögonen för att välmående inte bara är att må bra fysiskt utan att det börjar med en mental resa, säger Claudio Salluzzi.

Han säger också att han ser det som sin uppgift att öppna upp en ny värld, att ge individen en ny bild av träning med hjälp av coaching.

– Speciellt nu i och med coronapandemin, som tar både på det fysiska och det psykiska måendet, kan det vara en idé att använda tiden till att försöka ändra sin inställning. Här kan både träning, mental träning och coachning bidra till en förändring.

De säger även att det är viktigt att arbeta både med företagskulturen i en kombination av individen och gruppen för att främja företags prestationer.

– Man kan inte bara arbeta med gruppen utan man måste även se till individerna för att få till en förändring.

Och där kan träning vara en av byggstenarna.

– Något som börjar försvinna är vardagsmotionen, det behöver faktiskt inte vara extrem träning eller inget, svart eller vitt, ibland kan det vara bättre att ta en promenad än att springa intervaller i en backe, säger Claudio Salluzzi.

Förutom klassisk träning erbjuder Nivico även coachning.

– Ett av våra mål är att hjälpa människor att vara i nuet. Det slits i oss överallt så vi jobbar mycket med mental träning. Att få en människa att hitta symptom på något som ger en djupare insikt om vardagen.

Nivico arbetar även ideellt.

– I en del av vår verksamhet jobbar vi till exempel med Västerås stadsmission och även med personer med en funktionsvariation och så har vi valt att primärt stödja damidrott istället för herridrott. Vi coachar och försöker till exempel lyfta och skapa förebilder, berättar Dennis Hilmarsen, och fortsätter: Vi ska frigöra outnyttjad potential och bygga ett samhälle i Västerås med omnejd med personer som mår lite bättre i morgon än idag.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Senaste nytt

Visa fler

BUSINESS

Ny stor etablering – Västerås på väg att bli ett livsmedelskluster

Ica och Hilton finns redan på Hacksta. Nu etablerar sig en ny jätte inom livsmedel på området. Det är är Finax som planerar att starta en kvarn och produktionsanläggning under 2022. – Det finns...torsdag 15/4 11:08

Tidigare riksdagspolitikern klar för nytt toppjobb

Anna Wallén, socialdemokrat och tidigare riksdagsledamot för Västmanland, har rekryterats som ny näringspolitisk expert till svenska besöksnäringen branschorganisation Visita. – Vi är mycket glada åt...måndag 12/4 14:13

Klart med ny vd till Almi

Det blir Mikael Fällman som blir ny vd för Almi Företagspartner Mälardalen. Fällman kommer från rollen som affärschef på Almis kontor i Västerås.torsdag 8/4 11:09

De kan bli Årets företagare i Sura

Nu ska Årets företag i Surahammar utses. I veckan släppte Företagarna nomineringarna till priset.söndag 28/3 21:20

SMAKFULLT

Amerikanska mackor på menyn i Slakteriet

Slakteriet Saluhallen har fått ännu ett nytillskott. Det är sandwichrestaurangen Sidewalk Sandwiches som drivs av Linus Lööw som öppnade fredagen den 12 februari Linus Lööw vill att man ska känna det...lördag 20/2 8:36

Startade salladsboomen – nu öppnar de på Erikslund

Salladshjältarna fortsätter kampen mot snabbmatszombisarna Det är salladsboom i Västerås! Och de som startade trenden i Västerås var Salladsmagasinet på Hälla. Nu tar företaget ett nytt steg och expanderar verksamheten. – Nästa år öppnar vi även på...lördag 28/11 8:52

Ny bistro öppnade – i containerboxarna

En bit utanför Erikslunds shoppingcenter vid E18 mot Köping ligger den nyöppnade vägkrogen Bistro Box. Restaurangen har ett säreget, intressant utseende där den yttre designen ser ut att bestå av...fredag 27/11 10:36

QUIZ

Nu är musikfesten igång – testa dina Mello-kunskaper

QUIZ: Vad kan du om Västeråsbidragen i Melodifestivalen? Under åren har ett antal västeråsare varit med och satt färg på Melodifestivalen, inte minst Loreen som gick hela vägen och vann Eurovision Song Contest med sin låt Euphoria. Frågan är hur mycket du...lördag 6/2 20:00

E-TIDNING