UF slår tidigare rekord i Västmanland. Foto: Ung företagsamhet

1600 driver UF-företag i Västmanland: "Fler elever än någonsin"

För första gången någonsin har 1600 elever i Västmanland valt att driva UF-företag under sin gymnasieutbildning.

Publicerad

Att driva UF-företag innebär att man som gymnasieelev under ett läsår startar, driver och avvecklar ett företag som en del av sin gymnasieutbildning. Utbildningen finns på gymnasieskolor i hela landet och går att läsa på alla gymnasieprogram.

Inför läsåret ställde Ung företagsamhet i Västmanland ner prognoserna för läsåret 2020-2021 men har ändå nått rekordsiffran 1600 elever.

– Precis som hela samhället har UF påverkats av covid-19 men istället för problem såg vi möjligheter att ytterligare digitalisera processutbildningen. Genom digitala mötesplattformar skapar vi nu effektiva möten och events mellan elever, lärare och näringslivet, säger Johan Eliases som är regionchef för Ung företagsamhet i Västmanland.

Ett fokusområde för Ung företagsamhet i Västmanland är inkludering med flertalet riktade satsningar.

– Historiskt är det ekonomistudenter som drivit UF-företag men i Västmanland har vi genom riktade satsningar ökat genomslaget markant inom bland annat yrkesförberedande program, språkintroduktion och särskolan. Till exempel drivs UF på särskolan detta läsår framgångsrikt i Västerås, Fagersta och Köping; eleverna får en unik möjlighet att bygga nätverk, självförtroende och hopp om sin framtid, säger Johan Eliases.

LÄS MER: UF Västmanland nådde milstolpe – 1 200 elever

Powered by Labrador CMS