Angeliqa Mejstedt som driver Vandringsbloggen har fått ett nytt pris. Foto: Louise Forslycke Garbergs, Isbergs photography

Vandringsbloggen prisades vid mässa i Stockholm

Under lördagen utsågs västeråsaren Angeliqa Mejstedt till årets nyföretagare inom besöksnäring vid Eget företag-mässan som arrangeras på Stockholmsmässan i Älvsjö. Mejstedt får priset för sitt arbete med Vandringsbloggen.

  • Publicerad 15:52, 10 nov 2018

Priset för Årets Nyföretagare inom Besöksnäring delades ut av Nyföretagarcentrum Sverige och Bra Flyg. Priset bestod av ett diplom och flygbiljetter till BRA:s destinationer.

Nomineringsprocessen har skett inom Nyföretagarcentrum och alla de nystartade bolag som finns inom besöksnäring och som tagit hjälp av Nyföretagarcentrum.

Vandringsbloggens grundare och VD, Angeliqa Mejstedt om priset.

– När jag fick höra att jag var nominerad blev jag otroligt glad och tacksam. Idag är besöksnäring, event- och destinationsmarknadsföring min viktigaste inkomst.

Mejstedt startade Vandringsbloggen 2013 för att sprida kunskap, inspiration och gemenskap i syfte att fler ska komma ut i naturen oftare.  

– Jag arbetar framför allt i Sverige och Skandinavien och har bland annat uppdragsgivare som Visit Norway, Destination Åre, Destination Vemdalen, Visit Båstad och enskilda lokala hotell, restauranger och vandringsleder. För mig är det tydligt att det finns ett växande intresse för att kombinera naturnära aktiviteter under resan och allt fler vill upptäcka det som finns nära hem. Jag hoppas och tror att hemmasemestrandet ökar – vi behöver inte flyga runt halva jordklotet när det finns sådan skiftande miljö och otroliga platser hemma i Sverige, säger hon.

Vandringsbloggen är just nu aktuell med boken Vandra och ett eget kaffe tillsammans med lokala kafferosteriet Björklunds Kaffe. Till jul släpps en egen julkalender med fokus på att sprida gemenskap och lugn #stressfrijul.

Tidigare är vandringsbloggen tilldelad pris som Årets Friluftspersonlighet för extraordinära insatser för svensk friluftsliv (av Naturkompaniet, Utemagasinet, Friluftsbyn och Friluftsfrämjandet) och Årets Samarbete för branchföredöme för influencers för att lyfta kvinnliga förebilder och ta sig an de mest tabubelagda frågorna inom friluftsbranchen (projektet Kvinnliga Äventyrare i samarbete med Morakniv och utsedd av branchorgansiationen Influencers of Sweden).

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Senaste nytt

Visa fler

SOMMAR

Gör en pelargonresa genom Västmanland i sommar

Därför är den så populär: ”Är en blomma som inte är så krånglig” Du kanske känner till Mårbackapelargon? Doktor Vesterlund? Kärleksperlagon? Faktum är att det finns ungefär 300 arter av pelargoner – och upp emot 50 000 olika sorter i världen. Varför inte göra en...måndag 9/7 11:40

BYGGA NYTT

Experten: Så blir din husdröm verklighet

”Tomten styr vilket hus man kan bygga” Vad ska man tänka på när man ska bygga ett nytt hus? Vad är viktigast och varför har husen i ett kvarter ofta samma färg på fasaden? Experten Lars Morell från Fiskarhedenvillan svarar på dessa frågor...onsdag 20/2 13:47

Ute eller inne – här är årets hustrender enligt experten

Stora eller små fönster? Vilken färg ska fasaden ha? Vilken ytterdörr ska man välja? Tobias Holmberg på Intressanta hus guidar oss igenom hustrenderna för 2019.söndag 17/2 8:09

Västeråsfamiljen byggde sitt drömhus

Här delar de med sig av sina nybyggartips Att hitta sitt drömhus kan vara svårt och ta tid. Familjen Berg/Back valde istället att bygga det själva. Genom att utgå från en planlösning de gillade ritade de om huset så det passar familjens...lördag 16/2 8:53

QUIZ

Nu är musikfesten igång – testa dina Mello-kunskaper

QUIZ: Vad kan du om Västeråsbidragen i Melodifestivalen? 2019 års Mellocirkus har varit igång under några veckor och ikväll kliver Västerås egen Anton Hagman upp på scenen. Under åren har ett antal västeråsare varit med och satt färg på tävlingen, inte...lördag 23/2 20:10

E-TIDNING