Inredning var något som tidigare saknats på mässan, men som nu finns representerad med Butik Piffig. Foto: Helena Andersson

Stort intresse för årets Bomässa – siktar på nytt besöksrekord

Ska du bygga nytt, renovera, byta fönster, köpa pool eller bara behöver inspiration för ditt boende? Då finns det mängder av tips och intressanta företag på årets Bomässa som nu är i full gång i ABB Arena Syd.

  • Publicerad 09:07, 22 sep 2018

Bomässan är här igen i dagarna tre – och redan första dagen var arenan fylld med besökare som sökte inspiration inom allt som har med boende att göra och lite till.

Carl-Johan Bengtsson, Bomässans projektledare, berättar att man i år tror att man slår förra årets besökarantal på 3 500 med råge.

– Vi räknar med 7 000–8 000 besökare i år och det ser redan bra ut hittills, säger Carl-Johan Bengtsson när Västerås Tidning pratade med honom på fredag eftermiddag.

På mässan finns många återkommande utställare. Men projektledaren berättar stolt om en inte helt obekant nykomling.

– Även Ikea har valt att ställa ut i år för första gången, det är jätteroligt. Även Butik Piffig som visar inredning är nya. Inredning är något som vi saknat lite av tidigare, så det är också kul.

Arrangören är nöjd med bredden på mässan i år.

– Allt inom boende är i princip representerat och så har vi vårt omtyckta delikatessområde som har mycket gott att erbjuda.

Dessutom kommer välkända antikexperten Knut Knutson i dag lördag från klockan 13.00 att värdera besökarnas medtagna klenoder och kändiskocken Tareq Taylor kommer att prata om trädgården ur en kocks perspektiv.

– Bägge två är intressanta föreläsare som kommer att locka hit besökare.

Här är ytterligare tre anledningar till att besöka Bomässan, enligt Carl-Johan Bengtsson.

– För det första så finns det unika mässerbjudanden som man inte kan få i butik. För det andra så får man enormt mycket inspiration om man ska köpa eller bygga något, och för det tredje så är det ett personligt möte med experter där man även får känna på varorna i verkligheten, inte bara se dem på bild.

Mässan fortsätter i dag lördag och i morgon söndag från klockan 10.00
 

Öppet 10–17 lördag–söndag

Vad: Bomässan
Var: ABB Arena Syd
När: Lördag och söndag 10–17
Mer information: www.bomassa.se

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Senaste nytt

Visa fler

SOMMAR

Gör en pelargonresa genom Västmanland i sommar

Därför är den så populär: ”Är en blomma som inte är så krånglig” Du kanske känner till Mårbackapelargon? Doktor Vesterlund? Kärleksperlagon? Faktum är att det finns ungefär 300 arter av pelargoner – och upp emot 50 000 olika sorter i världen. Varför inte göra en...måndag 9/7 11:40

BYGGA NYTT

Experten: Så blir din husdröm verklighet

”Tomten styr vilket hus man kan bygga” Vad ska man tänka på när man ska bygga ett nytt hus? Vad är viktigast och varför har husen i ett kvarter ofta samma färg på fasaden? Experten Lars Morell från Fiskarhedenvillan svarar på dessa frågor...onsdag 20/2 13:47

Ute eller inne – här är årets hustrender enligt experten

Stora eller små fönster? Vilken färg ska fasaden ha? Vilken ytterdörr ska man välja? Tobias Holmberg på Intressanta hus guidar oss igenom hustrenderna för 2019.söndag 17/2 8:09

Västeråsfamiljen byggde sitt drömhus

Här delar de med sig av sina nybyggartips Att hitta sitt drömhus kan vara svårt och ta tid. Familjen Berg/Back valde istället att bygga det själva. Genom att utgå från en planlösning de gillade ritade de om huset så det passar familjens...lördag 16/2 8:53

QUIZ

Nu är musikfesten igång – testa dina Mello-kunskaper

QUIZ: Vad kan du om Västeråsbidragen i Melodifestivalen? 2019 års Mellocirkus har varit igång under några veckor och ikväll kliver Västerås egen Anton Hagman upp på scenen. Under åren har ett antal västeråsare varit med och satt färg på tävlingen, inte...lördag 23/2 20:10

E-TIDNING