Polisen: Flera gripanden under veckan

Polisen i Västmanland har under veckan gripit flera personer för en rad olika brott i länet. Här kommer ett urval av ärenden som polisen har larmats på och som nu utreds vidare. Flera av de misstänkta är häktade. Det skriver polisen i ett inlägg på sin hemsida.

  • Publicerad 13:40, 17 jan 2020

13 januari: Fem gripna efter villainbrott

I området kring Lagersberg och Rytterne i Västerås utsattes en villa för ett inbrott under natten mot tisdagen. Polispatrullen som var först fram möttes av en mörk bil som blev stillastående mot ett träd när den försökte vända och åka ifrån platsen. I bilen satt två personer som greps misstänkta för inbrottet. I anslutning till bilen greps ytterligare två personer.

Flera polispatruller deltog i insatsen och bland annat tillkallades en hundpatrull till platsen. Hundekipaget sökte av området och på en närliggande plats med högt gräs nosade hunden fram en femte man som greps. I samband med gripandet bet hunden mannen i vaden. Endast lindrigare skador uppstod, i övrigt gick gripandet lugnt till.

Samtliga fem män som greps på platsen är häktade. De är misstänkta för en rad olika brott så som grov stöld, tillgrepp av fortskaffningsmedel, försök till tillgrepp av bil och grov olovlig körning. Spår har säkrats på platsen och utredningsläget är enligt polisen bra.    

14 januari: Kvinna greps misstänkt för bland annat rån

En kvinna som kom hem till sin bostad på Bangatan i Västerås på eftermiddagen upptäckte en okänd kvinna i bostaden. Ett handgemäng utbröt och den okända kvinnan försökte fly ifrån platsen. Lägenhetsinnehavaren följde då efter den okända kvinnan och tumultet fortsatte utomhus. I samband med detta uppmärksammade en ledig ordningsvakt händelsen och kontaktade polis som åkte till platsen.

Den okända kvinnan, som senare blev identifierad, greps och är numera häktad misstänkt för grov stöld, rån och misshandel. Utredningsläget är enligt polisen bra.

14 januari: Man omhändertogs för LOB – greps senare för flera brott

Natten till onsdagen hade någon tagit sig in och tänt eld i en företagslokal på Ringborregatan i Västerås. När polispatrullen anlände var det stökigt och det luktade brandrök i lokalen. Det visade sig att någon försökt tända eld på en hög bråte utan att lyckas. Ingen gärningsperson hittades i lokalen.

En stund senare och i närheten omhändertog en annan polispatrull en påverkad man med stöd av lagen om omhändertagande av berusade personer. Vid ett samtal mellan förundersökningsledaren, stationsbefälet och polispatrullerna på polisstationen, upptäcktes det att flera saker kunde binda den omhändertagna mannen till brotten som begåtts i företagslokalen på Ringborrevägen.

Mannen greps och förhördes efter att han sovit ruset av sig. En åklagare beslutade att frige mannen som fortsatt är misstänkt för försök till grov mordbrand, stöld genom inbrott och skadegörelse. Utredningsläget är enligt polisen bra.

16 januari: Stöldgods till högt värde åter hos sin rätta ägare

Ett släp med en markvärmare med ett nypris på cirka 600 000 kronor hittades på en inhägnad parkering i Köping. Förbipasserande hade reagerat på släpet med markvärmaren och kontaktade polisen, som åkte till platsen för att kontrollera det misstänkta stöldgodset.

Ägaren till släpet kontaktades och han kunde berätta att släpet med markvärmaren stulits någon gång under mellandagarna från ett företag i Bro i Stockholms län. Markvärmaren är nu åter hos sin rätta ägare.

16 januari: Två yngre män gripna efter personrån

I Hallstahammar blev en ung man på kvällen påhoppad utomhus av två yngre män som under hot och våld tilltvingade sig två jackor. Polisen kom snabbt till platsen och kunde i närområdet lokalisera två yngre män som greps misstänkta för rån. Vid gripandet bar de på två jackor som målsäganden blivit av med vid rånet.

Efter inledande förhör och åklagarkontakt anhölls de båda yngre männen. Utredningsläget är enligt polisen bra.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Senaste nytt

Visa fler

BUSINESS

Nu förlängs omställningsstödet

Företag som tappat i omsättning kan nu söka stöd för månaderna maj samt juni och juli.tisdag 20/10 21:07

Omfattande stöd till turismnäringen i Västmanland

Almi Mälardalen och Region Västmanland har beviljats stöd från den Europeiska regionala utvecklingsfonden samt från Region Västmanland och Region Örebro län för två systerprojekt som genomförs under...fredag 16/10 19:50

Wåffelbaren flyttar till Björnögården

Storsatsning tillsammans med Aktivt uteliv Bygdens bageri och Wåffelbaren lämnar Kungsbyn. Ny adress: Björnögården. Där blir det en gemensam satsning ihop med Aktivt uteliv. – Nu kommer vi att vara två starka aktörer under samma tak som...torsdag 15/10 13:26

Banken har öppnat i nya lokaler: "Fyller våra behov"

En era är slut. Handelsbankens citykontor som har funnits i samma lokaler på Vasagatan sen 1968 har nu flyttat. I veckan öppnade de det nya kontoret i Gallerian. – Nu fick vi möjlighet att tänka nytt...tisdag 13/10 18:19

SMAKFULLT

Fridlyst inviger Bastard Burgers i Västerås på fredag

Streetfoodkedjan öppnar sin 40:e restaurang: ”Väntat länge på Västerås” På fredag gör Bastard Burgers entré i Västerås. Invigningsfesten blir storslagen – med bland andra Västeråstrion Fridlyst och medlemmar från Looptroop Rockers och Movits. – Vi har väntat länge på att...tisdag 13/10 20:10

Baklavageneralens nya satsning: Ska sälja pizza på Stora torget

Baklavageneralen blir pizzakung! På fredag kväll slår han och hans team upp porten till en nyinköpt foodtruck där de ska sälja pizzaslicar på Stora torget i Västerås. – Vi har haft en stort dröm om...lördag 10/10 7:50

Öppnade bageri mitt under pandemin – blev en succé

Utanför Bageri April ringlar kön lång Efter att ha blivit årets bagare och jobbat på restauranger och bagerier i Stockholm och Västerås valde Kim Lund att tillsammans med sin sambo starta ett eget bageri. Öppningen skedde mitt under...lördag 3/10 7:51

Så blir nya restaurangen i Kopparlunden

Les Chambres är det senaste tillskottet i industrikvarteren: ”Har saknats en fransk krog i Västerås” Nu sprids det franska dofter över det klassiska industriområdet Kopparlunden. Les Chambres har öppnat, med stjärnkocken Stefan Taylor bakom det nya konceptet. – Jag är full av beundran för det...fredag 2/10 21:02

QUIZ

Nu är musikfesten igång – testa dina Mello-kunskaper

QUIZ: Vad kan du om Västeråsbidragen i Melodifestivalen? Under åren har ett antal västeråsare varit med och satt färg på Melodifestivalen, inte minst Loreen som gick hela vägen och vann Eurovision Song Contest med sin låt Euphoria. Frågan är hur mycket du...lördag 23/2 20:10

E-TIDNING