Polisen: Flera gripanden under veckan

Polisen i Västmanland har under veckan gripit flera personer för en rad olika brott i länet. Här kommer ett urval av ärenden som polisen har larmats på och som nu utreds vidare. Flera av de misstänkta är häktade. Det skriver polisen i ett inlägg på sin hemsida.

  • Publicerad 13:40, 17 jan 2020

13 januari: Fem gripna efter villainbrott

I området kring Lagersberg och Rytterne i Västerås utsattes en villa för ett inbrott under natten mot tisdagen. Polispatrullen som var först fram möttes av en mörk bil som blev stillastående mot ett träd när den försökte vända och åka ifrån platsen. I bilen satt två personer som greps misstänkta för inbrottet. I anslutning till bilen greps ytterligare två personer.

Flera polispatruller deltog i insatsen och bland annat tillkallades en hundpatrull till platsen. Hundekipaget sökte av området och på en närliggande plats med högt gräs nosade hunden fram en femte man som greps. I samband med gripandet bet hunden mannen i vaden. Endast lindrigare skador uppstod, i övrigt gick gripandet lugnt till.

Samtliga fem män som greps på platsen är häktade. De är misstänkta för en rad olika brott så som grov stöld, tillgrepp av fortskaffningsmedel, försök till tillgrepp av bil och grov olovlig körning. Spår har säkrats på platsen och utredningsläget är enligt polisen bra.    

14 januari: Kvinna greps misstänkt för bland annat rån

En kvinna som kom hem till sin bostad på Bangatan i Västerås på eftermiddagen upptäckte en okänd kvinna i bostaden. Ett handgemäng utbröt och den okända kvinnan försökte fly ifrån platsen. Lägenhetsinnehavaren följde då efter den okända kvinnan och tumultet fortsatte utomhus. I samband med detta uppmärksammade en ledig ordningsvakt händelsen och kontaktade polis som åkte till platsen.

Den okända kvinnan, som senare blev identifierad, greps och är numera häktad misstänkt för grov stöld, rån och misshandel. Utredningsläget är enligt polisen bra.

14 januari: Man omhändertogs för LOB – greps senare för flera brott

Natten till onsdagen hade någon tagit sig in och tänt eld i en företagslokal på Ringborregatan i Västerås. När polispatrullen anlände var det stökigt och det luktade brandrök i lokalen. Det visade sig att någon försökt tända eld på en hög bråte utan att lyckas. Ingen gärningsperson hittades i lokalen.

En stund senare och i närheten omhändertog en annan polispatrull en påverkad man med stöd av lagen om omhändertagande av berusade personer. Vid ett samtal mellan förundersökningsledaren, stationsbefälet och polispatrullerna på polisstationen, upptäcktes det att flera saker kunde binda den omhändertagna mannen till brotten som begåtts i företagslokalen på Ringborrevägen.

Mannen greps och förhördes efter att han sovit ruset av sig. En åklagare beslutade att frige mannen som fortsatt är misstänkt för försök till grov mordbrand, stöld genom inbrott och skadegörelse. Utredningsläget är enligt polisen bra.

16 januari: Stöldgods till högt värde åter hos sin rätta ägare

Ett släp med en markvärmare med ett nypris på cirka 600 000 kronor hittades på en inhägnad parkering i Köping. Förbipasserande hade reagerat på släpet med markvärmaren och kontaktade polisen, som åkte till platsen för att kontrollera det misstänkta stöldgodset.

Ägaren till släpet kontaktades och han kunde berätta att släpet med markvärmaren stulits någon gång under mellandagarna från ett företag i Bro i Stockholms län. Markvärmaren är nu åter hos sin rätta ägare.

16 januari: Två yngre män gripna efter personrån

I Hallstahammar blev en ung man på kvällen påhoppad utomhus av två yngre män som under hot och våld tilltvingade sig två jackor. Polisen kom snabbt till platsen och kunde i närområdet lokalisera två yngre män som greps misstänkta för rån. Vid gripandet bar de på två jackor som målsäganden blivit av med vid rånet.

Efter inledande förhör och åklagarkontakt anhölls de båda yngre männen. Utredningsläget är enligt polisen bra.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Senaste nytt

Visa fler

BUSINESS

Västerås tappar i ranking över lokala företagsklimatet

Västerås tappar, men Surahammar gör rejäl uppryckning i Svenskt Näringslivs stora årliga ranking över det lokala näringslivsklimatet.torsdag 24/9 11:05

"Coronan har påskyndat vår vision"

Aktivt uteliv om hur ljusningen kom mitt i krisen Från konkurshot till fullbelagt. Coronahalvåret har varit omtumlande på flera sätt för Aktivt uteliv på Björnön. – Det har varit en riktig bergochdalbana, säger delägaren Per Fredin.onsdag 23/9 19:55

”Vi inom event har kommit varandra närmare”

Musikevents vd om hur eventbranschen helt stängdes av Eventföretagaren Niklas Hoxell om hur firman ställt om och hur coronakrisen slog till rakt mot underhållningens hjärta. – Då förstod jag att det var riktigt allvarligt, säger Niklas Hoxell.tisdag 22/9 19:08

Kaffe och nätverkande på Hällas eget rosteri

Kaj Johdet som driver Hälla Kafferosteri tillsammans med sin bror Dan Johdet kommer från början från Junosuando i Pajala kommun. I nio år har han drivit olika kaféer ibland annat i Sundsvall,...tisdag 22/9 10:26

SMAKFULLT

Enkelhet i fokus vid kajen: "Omtanke om råvaran"

Brasseriet Kajplats 9, K9 i folkmun, fint beläget vid Tullhuskajen vid Mälaren slog upp sina portar 2012 och har sen dess varit en välbesökt restaurang med inriktning mot fisk och skaldjur.söndag 15/3 9:49

Mr Mango har växt ur sin foodtruck på mindre än ett år

Nu är matstället redo för nya utmaningar: ”Vill ta de chanser som dyker upp” Från början var det mest tänkt som ett roligt extrajobb på sommaren. Men gänget bakom foodtrucken Mr Mango fick snabbt tänka om. Efter påsk kommer de att finnas på tre ställen i Västerås. Och...lördag 14/3 9:08

Nu har Västerås hetaste restaurang öppnat

Nytt koncept i stan – tillaga maten själv vid bordet I torsdags uppdaterades Västerås citys restaurangkarta med ytterligare en markering. Blackstone Steakhouse slog upp sina portar på Sturegatan i Sibyllas gamla lokaler. Västerås Tidning kikade in...torsdag 20/2 19:30

QUIZ

Nu är musikfesten igång – testa dina Mello-kunskaper

QUIZ: Vad kan du om Västeråsbidragen i Melodifestivalen? Under åren har ett antal västeråsare varit med och satt färg på Melodifestivalen, inte minst Loreen som gick hela vägen och vann Eurovision Song Contest med sin låt Euphoria. Frågan är hur mycket du...lördag 23/2 20:10

E-TIDNING