På Västerås citys nyaste restaurang Blackstone Steakhouse får gästen själv tillaga sin kött- eller fiskbit på en 400-gradig lavasten. Foto: Alexander Arntsen

Nu har Västerås hetaste restaurang öppnat

I torsdags uppdaterades Västerås citys restaurangkarta med ytterligare en markering. Blackstone Steakhouse slog upp sina portar på Sturegatan i Sibyllas gamla lokaler. Västerås Tidning kikade in under smygpremiären tidigare i veckan. – Jag tycker att vi fyller ett tomrum i stan, säger restaurangchef Lars Sandström.

  • Publicerad 19:30, 20 feb 2020

Jag tror och hoppas att västeråsarna tycker att det här är ett ställe som fyller ett tomrum när det mesta annars finns i stan redan. Och framför allt är det inget nytt burgarställe

Man skulle utan att överdriva direkt kunna titulera Blackstone Steakhouse stans hetaste restaurang.

Konceptet bygger nämligen på att gästen får in en 400 grader het lavasten till bordet och där själv får tillaga maten till passande stekgrad.

– Ja, du skär och steker köttet själv. Det kan annars ofta vara ett problem inom restaurangbranschen att stekgraden blir fel. Det är många tallrikar som går tillbaka eftersom ”medium” för gästen inte alltid är ”medium” för kocken. Det slipper vi här, då hela poängen är att gästen själv fixar så den får exakt den stekgrad den vill ha, säger Lars Sandström.

Västerås blir nu den åttonde orten i Sverige som får en restaurang med Blackstone-konceptet.

– Det är en av de snabbast växande restaurangkedjorna i landet. Allt började i Falun för fem år sedan och det fungerade väldigt bra på en gång. Nu finns de också bland annat i Jönköping, Göteborg och Växjö, berättar Sandström.

Hans egna planer på att bli franchisetagare och öppna en Blackstone i Västerås är minst sagt well done vid det här laget.

– Det har legat och malt i två år nu, sedan jag träffade grundaren i Falun första gången.

Ungefär lika lång tid har jakten på en passande lokal varit igång.

När Sibylla tog ner skylten förra sommaren kom det en passande öppning.

– Vi ligger bra här och det är ju flera restauranger här och på Smedjegatan. Det är ett bra läge för en restaurang, är man en nattklubb vill man kanske närmare in mot torget.

Blackhouse Steakhouse kommer att ha öppet tisdag–söndag med förlängda öppettider under fredag–lördag då kanske annat än bara mat kan locka.

– Vi är bra på att göra sjyssta drinkar med lite egen stil också.

Allt från svärdfisk till vilt och oxfilé kommer att finnas att beställa in på sin lavasten, dessutom vegetariska och veganska alternativ.

Även färska pizzor för den som inte vill ha något hett sällskap till bords.

Din förhoppning?

– Jag tror och hoppas att västeråsarna tycker att det här är ett ställe som fyller ett tomrum när det mesta annars finns i stan redan. Och framför allt är det inget nytt burgarställe.

Det nya konceptet för med sig andra fördelar också, menar han.

– Man gör något och det händer saker vid bordet. Det kan vara en bra ”icebreaker” om inte annat, säger krögaren med ett leende.

Restaurangchefen Lars Sandström. Foto: Jonas Bergkvist

Foto: Jonas Bergkvist

Foto: Jonas Bergkvist

Foto: Jonas Bergkvist

Foto: Jonas Bergkvist

Foto: Jonas Bergkvist

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Senaste nytt

Visa fler

BUSINESS

UF-chefen: "Otroligt bra processutbildning för eleverna"

Att driva UF-företag är något som många elever runt om i Sverige gör varje år och dessutom uppskattar väldigt mycket. Nyligen har ”UF Målbild 20/21” avslutats och Västmanland är bäst i Sverige!...måndag 29/11 19:05

Deras affärsidé: Konverterar vanliga cyklar till elcyklar

I Västerås är det många gymnasieelever som får chansen att driva ett UF-företag. I år har ett gäng elever från ABB Gymnasiet skapat ett företag som de satsar stort på. De heter ReBike UF och deras...måndag 29/11 18:50

Klart: Då arrangeras Guldstänk

Inställt 2020 och digitalt 2021. 2022 är planen att Guldstänk ska göra comeback – på riktigt. – Det är med stor glädje vi kan berätta att Guldstänk kommer att arrangeras för 18:e gången i Västerås...tisdag 23/11 16:33

Tillberga Grannskapsservice är Årets Kooperativ i Sverige: ”Väldigt stolta”

Grattis Tillberga. Ni bor i byn där Årets kooperativ i Sverige 2021 finns. – Vi är både överraskade och väldigt stolta, säger P-O Gottberg, verkställande chef för vinnaren Tillberga grannskapsservice.torsdag 11/11 15:15

LAGFOTON FRÅN KLUBBARNA

Lagfoton från klubbarna

Foto: EXPRESSBILD

SMAKFULLT

Vin i Västerås gör efterlängtad comeback

Konserthuset ny skådeplats: Smaka på den här. Nästa helg är vin- och delikatessmässan Vin i Västerås tillbaka. I delvis ny tappning och på ny plats – men med samma arom. – Besökarna kommer att känna igen sig, säger Hanna...söndag 24/10 15:51

Hon är Västerås Tidnings nya vinskribent: ”Viner ska inte vara något snobbigt”

Jenny Asplund hoppas kunna inspirera med sina tips Västeråstjejen Jenny Asplund är sommelier och etablerad vinskribent. Nu ska hon dela med sig av sina kunskaper till Västerås Tidnings läsare. – Det känns väldigt kul och spännande att ha fått den här...tisdag 22/6 20:20

Grillen är laddad inför helgens ölfestival

På fredag går startskottet för ölfestivalen Coppersmith´s med vänner. Men redan under onsdagen tändes grillarna på området. – Köttet ska ligga på grillen i 12 till 14 timmar, så för att hinna måste...onsdag 26/5 16:18

QUIZ

Nu är musikfesten igång – testa dina Mello-kunskaper

QUIZ: Vad kan du om Västeråsbidragen i Melodifestivalen? Under åren har ett antal västeråsare varit med och satt färg på Melodifestivalen, inte minst Loreen som gick hela vägen och vann Eurovision Song Contest med sin låt Euphoria. Frågan är hur mycket du...lördag 6/2 20:00

E-TIDNING