På Västerås citys nyaste restaurang Blackstone Steakhouse får gästen själv tillaga sin kött- eller fiskbit på en 400-gradig lavasten. Foto: Alexander Arntsen

Nu har Västerås hetaste restaurang öppnat

I torsdags uppdaterades Västerås citys restaurangkarta med ytterligare en markering. Blackstone Steakhouse slog upp sina portar på Sturegatan i Sibyllas gamla lokaler. Västerås Tidning kikade in under smygpremiären tidigare i veckan. – Jag tycker att vi fyller ett tomrum i stan, säger restaurangchef Lars Sandström.

  • Publicerad 19:30, 20 feb 2020

Jag tror och hoppas att västeråsarna tycker att det här är ett ställe som fyller ett tomrum när det mesta annars finns i stan redan. Och framför allt är det inget nytt burgarställe

Man skulle utan att överdriva direkt kunna titulera Blackstone Steakhouse stans hetaste restaurang.

Konceptet bygger nämligen på att gästen får in en 400 grader het lavasten till bordet och där själv får tillaga maten till passande stekgrad.

– Ja, du skär och steker köttet själv. Det kan annars ofta vara ett problem inom restaurangbranschen att stekgraden blir fel. Det är många tallrikar som går tillbaka eftersom ”medium” för gästen inte alltid är ”medium” för kocken. Det slipper vi här, då hela poängen är att gästen själv fixar så den får exakt den stekgrad den vill ha, säger Lars Sandström.

Västerås blir nu den åttonde orten i Sverige som får en restaurang med Blackstone-konceptet.

– Det är en av de snabbast växande restaurangkedjorna i landet. Allt började i Falun för fem år sedan och det fungerade väldigt bra på en gång. Nu finns de också bland annat i Jönköping, Göteborg och Växjö, berättar Sandström.

Hans egna planer på att bli franchisetagare och öppna en Blackstone i Västerås är minst sagt well done vid det här laget.

– Det har legat och malt i två år nu, sedan jag träffade grundaren i Falun första gången.

Ungefär lika lång tid har jakten på en passande lokal varit igång.

När Sibylla tog ner skylten förra sommaren kom det en passande öppning.

– Vi ligger bra här och det är ju flera restauranger här och på Smedjegatan. Det är ett bra läge för en restaurang, är man en nattklubb vill man kanske närmare in mot torget.

Blackhouse Steakhouse kommer att ha öppet tisdag–söndag med förlängda öppettider under fredag–lördag då kanske annat än bara mat kan locka.

– Vi är bra på att göra sjyssta drinkar med lite egen stil också.

Allt från svärdfisk till vilt och oxfilé kommer att finnas att beställa in på sin lavasten, dessutom vegetariska och veganska alternativ.

Även färska pizzor för den som inte vill ha något hett sällskap till bords.

Din förhoppning?

– Jag tror och hoppas att västeråsarna tycker att det här är ett ställe som fyller ett tomrum när det mesta annars finns i stan redan. Och framför allt är det inget nytt burgarställe.

Det nya konceptet för med sig andra fördelar också, menar han.

– Man gör något och det händer saker vid bordet. Det kan vara en bra ”icebreaker” om inte annat, säger krögaren med ett leende.

Restaurangchefen Lars Sandström. Foto: Jonas Bergkvist

Foto: Jonas Bergkvist

Foto: Jonas Bergkvist

Foto: Jonas Bergkvist

Foto: Jonas Bergkvist

Foto: Jonas Bergkvist

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Senaste nytt

Visa fler

BUSINESS

"Behovet hos små och medelstora företag är stort och akut"

• Lanserar nytt lån • Miljarder från regeringen Den pågående krisen påverkar många av Västmanlands små och medelstora företag kraftigt. Uteblivna intäkter slår hårt mot företagen som behöver se över sin likviditet och finansieringssituation. För...fredag 27/3 7:43

Västerås tillåter butiker att ha gatuförsäljning

Som ett led i att stötta det lokala näringslivet under coronapandemin får butiker ha försäljning utanför butiken utan att betala avgift till Västerås stad. Det hela är ett försök som gäller från 26...torsdag 26/3 19:19

Västerås stad presenterar åtgärdspaket för de lokala företagen

• Flyttar handel till gaturummet • Upprättar ny kontaktväg • Drar ner på tillsynsbesök Coronaviruset har stora konsekvenser för Västerås lokala näringsliv. För att stötta företagen har Västerås stad tagit fram ett första paket med åtgärder.tisdag 24/3 14:41

Sätra Brunn: ”Här kan vi kan erbjuda vistelser utan trängsel”

Den välbekanta anläggningen Sätra Brunn Spa och konferens har vidtagit ett antal åtgärder för att följa rådande rekommendationer från myndigheterna för att skapa konferensmöjligheter för säkrare...måndag 23/3 10:01

SMAKFULLT

Enkelhet i fokus vid kajen: "Omtanke om råvaran"

Brasseriet Kajplats 9, K9 i folkmun, fint beläget vid Tullhuskajen vid Mälaren slog upp sina portar 2012 och har sen dess varit en välbesökt restaurang med inriktning mot fisk och skaldjur.söndag 15/3 9:49

Mr Mango har växt ur sin foodtruck på mindre än ett år

Nu är matstället redo för nya utmaningar: ”Vill ta de chanser som dyker upp” Från början var det mest tänkt som ett roligt extrajobb på sommaren. Men gänget bakom foodtrucken Mr Mango fick snabbt tänka om. Efter påsk kommer de att finnas på tre ställen i Västerås. Och...lördag 14/3 9:08

Nu har Västerås hetaste restaurang öppnat

Nytt koncept i stan – tillaga maten själv vid bordet I torsdags uppdaterades Västerås citys restaurangkarta med ytterligare en markering. Blackstone Steakhouse slog upp sina portar på Sturegatan i Sibyllas gamla lokaler. Västerås Tidning kikade in...torsdag 20/2 19:30

QUIZ

Nu är musikfesten igång – testa dina Mello-kunskaper

QUIZ: Vad kan du om Västeråsbidragen i Melodifestivalen? Under åren har ett antal västeråsare varit med och satt färg på Melodifestivalen, inte minst Loreen som gick hela vägen och vann Eurovision Song Contest med sin låt Euphoria. Frågan är hur mycket du...lördag 23/2 20:10

E-TIDNING