Per "Trum-Pelle" Sundqvist har drivit Musikshopen sedan 1974. Nu stänger han butiken. Foto: Jonas Edberg

Butiken upphör efter 45 år: "Orimliga hyror i Västerås city"

Efter 45 år kastar Per "Trum-Pelle" Sundqvist in handduken för Musikshopen. Den 31 augusti går kontraktet ut. Då stänger han butiken för gott. – Det går inte att hitta en butikslokal med rimlig hyra, säger han.

  • Publicerad 12:21, 15 aug 2019

Per Sundqvist startade Musikshopen på Kristinagatan 1974. Sedan dess har butiken bytt adress vid ett flertal tillfällen. Från Kristinagatan, via Bondegatan till Bäckby och vidare till Slakteriområdet och sedan Hälla. För tre år tillbaka flyttade butiken till Kopparbergsvägen i centrala Västerås.

– Vi tog över efter en konkurs, så vi fick reducerad hyra till en början. Sen har den höjts för varje år, förklarar han.

Under sejouren på Kopparbergsvägen har dock en problem uppstått. Granne med butiken ligger två restauranger och ventilationen i fastigheten har inte fungerat som den ska och lukter från restaurangerna har tagit sig in i lokalen. Det här har gjort att både personalens kläder och instrumenten har börjat lukta matos.

Fastighetsägaren har vid ett flertal tillfällen försökt åtgärda problemen, men trots att konsulter har tagits in fortsätter matlukten att osa in i butiken.

– Det är inte hållbart. Därför bestämde jag mig för att hitta en ny lokal. Men trots att det finns så mycket tomma butiker i city finns det inga lokaler för rimliga priser. Jag är ute och kollar varje dag, men allt är dyrt, säger han.

När kontraktet gått ut finns det risk för att historien om Musikshopen är över. Hoppet är däremot inte helt ute.

– Just nu håller vi på och tömmer butiken. Vi kör alla instrumenten till ett lager. Så dyker det upp en passande lokal finns det chans att vi öppnar igen, säger han.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Senaste nytt

Visa fler

SOMMAR

Sätra Brunns sommarkonserter sätter Västmanland på musikkartan

I drygt 15 år har Sätra Brunn bjudit in till fest med sina populära sommarpubar och sin musikunderhållning. I sommar är det dags igen – med en bättre uppslutning av artister än någonsin. Stora namn...onsdag 10/7 20:06

BYGGA NYTT

Experten: Så blir din husdröm verklighet

”Tomten styr vilket hus man kan bygga” Vad ska man tänka på när man ska bygga ett nytt hus? Vad är viktigast och varför har husen i ett kvarter ofta samma färg på fasaden? Experten Lars Morell från Fiskarhedenvillan svarar på dessa frågor...onsdag 20/2 13:47

Ute eller inne – här är årets hustrender enligt experten

Stora eller små fönster? Vilken färg ska fasaden ha? Vilken ytterdörr ska man välja? Tobias Holmberg på Intressanta hus guidar oss igenom hustrenderna för 2019.söndag 17/2 8:09

Västeråsfamiljen byggde sitt drömhus

Här delar de med sig av sina nybyggartips Att hitta sitt drömhus kan vara svårt och ta tid. Familjen Berg/Back valde istället att bygga det själva. Genom att utgå från en planlösning de gillade ritade de om huset så det passar familjens...lördag 16/2 8:53

QUIZ

Nu är musikfesten igång – testa dina Mello-kunskaper

QUIZ: Vad kan du om Västeråsbidragen i Melodifestivalen? 2019 års Mellocirkus har varit igång under några veckor och ikväll kliver Västerås egen Anton Hagman upp på scenen. Under åren har ett antal västeråsare varit med och satt färg på tävlingen, inte...lördag 23/2 20:10

E-TIDNING