Riad Hanna (till höger) driver Hannas pizza & kök med en kunnig personal. Hans bror Fadi Hanna (till vänster) driver Karamellfarbrorn som ligger vägg i vägg med restaurangen.

Pizzerian med nytänk

På Kristiansborgsallén ligger en restaurang som nyligen firat sitt ettårsjubileum. Restaurangen heter Hannas pizza & kök och ägarna beskriver sig själva som en restaurang där kvalité, både för råvaror och service, är det viktigaste.

  • Publicerad 20:12, 9 okt 2018

Hannas pizza och kök, som är ett familjeföretag, öppnade sina dörrar den 6 oktober förra året. Restaurangen ligger i samma byggnad som Karamellfarbrorn, en godisbutik som familjen Hanna också driver. Menyn består bland annat av pizza, kyckling, kebab, falafel och hamburgare och fokus ligger på att det ska vara bra mat med hög kvalité.

– Vi vill vara en snabbmatsrestaurang där kvalitén sticker ut. Vi köper bland annat kött från Carlströms och får ofta beröm för vår fräscha salladsbar. Det tar mycket tid och energi att hålla uppe kvalitén men det är viktigt för oss att göra ett bra jobb och vi värnar om att kunden ska vara nöjd efter varje besök, säger Riad Hanna som äger och driver Hannas pizza och kök.

En av de mest populära rätterna på menyn utöver pizzorna, är hamburgaren. Det är en högrevsburgare som dessutom serveras med pommes frites som består av både vanlig potatis och sötpotatis, vilket är ganska unikt för många restauranger med liknande menyer.

– Det är inte så många som serverar sötpotatis om man kollar bland pizzerior. Det var en rolig situation när vi hade en kund som köpte en hamburgertallrik och kom till oss och ville ha nya pommes för att de var brända, men det var bara sötpotatisen som är mörkare. Han smakade då och insåg vad det var, han var helt enkelt inte van vid att få sötpotatis till hamburgaren och han blev positivt överraskad, säger Riad Hanna.

Tidigare var hela huset en godis- och filmbutik men efter att det allmänna intresset att hyra film minskat så bestämde de sig istället för att satsa på Hannas pizza och kök. Halva byggnaden är nu restaurang och godisbutiken finns kvar i andra halvan.

– Förut var det så att folk kom till oss och hyrde en film och köpte godis. Ofta pratade kunderna om var de skulle köpa middag och vilken pizzeria de skulle till. När intresset för film minskade tänkte vi att vi gör en kombination av mat och godis. Nu kan man handla både mat och godis direkt av oss och slipper åka till flera ställen, säger Riads bror Fadi Hanna, som driver Karamellfarbrorn och som ibland hoppar in och hjälper till i restaurangen.

Riad Hanna tillagar en pizza i köket en fredagskväll.

Kvalité och bra råvaror är något som är extremt viktigt på Hannas pizza & kök.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Senaste nytt

Visa fler

#VÅRTVACKRAVÄSTERÅS

Läsarnas bilder på #vårtvackravästerås

Se så vackert Västerås är! Här är bilder som Västerås Tidnings läsare har tagit på #vårtvackravästerås.måndag 26/3 11:50

"Vi vill visa det vackra i vårt Västerås"

Startar kampanjen #vårtvackravästerås Är Västerås Sveriges fulaste stad? – Nä, glöm det! Vi är stolta över vår stad och tycker Västerås är vackert. Det säger Västerås Tidnings chefredaktör Jonas Edberg med anledning av den omtalade...måndag 26/3 11:10

SMAKFULLT

Smaka på vinmässan i efterhand

Vinexperten Patric Anderson tipsar om några av höjdarna Vinmässan som hölls i Officershuset förra helgen blev mycket välbesökt och lyckad. Många lokala importörer ställde ut tillsammans med några större aktörer från övriga Sverige.fredag 7/12 14:13

Nyöppning av anrika Di Spagna

"Västeråsarna kommer att känna igen sig" 1976 slogs portarna upp för restaurang Di Spagna första gången. Nu, 42 år senare, har nya ägare tagit över, renoverat och öppnar den anrika restaurangen igen.torsdag 29/11 20:15

BYGGA NYTT

Attefallshus – extra hus utan bygglov

Birgit Friggebo och Stefan Attefall är två politiker som skrivit in sina namn på de svenska tomterna med små byggnader som inte kräver bygglov. Lagen kring friggeboden har funnits sedan 1979 och...söndag 18/2 15:23

Konsten att skapa en trädgård av en åker

Huset är nybyggt och ser precis ut som i dina drömmar. Men trädgården runtom ser mer ut som en leråker än en prunkande trädgård. Hur börjar man, vad ska man tänka på och hur får man en trädgård där...söndag 18/2 15:10

Att bygga hus – vad kostar det?

Att bygga ett hus är för många livets största affär. Och att svara på frågan vad kostnaden blir i slutändan är svårt – eftersom varje bygge är unikt. Men det finns en rad faktorer som spelar in för...söndag 18/2 14:42

TRÄNING

Här är PT-tipsen som får dig att lyckas

”Inget träningspass är onödigt” Träning är ett oslagbart sätt för att må bra i vardagen. Har du som mål att komma igång, bli starkare, smalare eller bara må bra? Här kommer fem handfasta tips från de tre erfarna personliga tränarna...fredag 26/1 15:08

Så lyckas du med din träning – Factor-Rikards tre bästa tips

”Sätt inte höga krav på dig själv” Han beskriver sig som driven, målmedveten och älskar att lära sig nya saker. Att se när andra utvecklas inom träningen tycker han är väldigt givande. Rikard Robbins är coach och delägare på Factor...fredag 26/1 14:53

FEST & HÖGTID

Inhyrd husmor ger värdarna mer tid för gästerna

Att ha en större fest och samla sina vänner är ett väldigt roligt sätt att umgås. Men det krävs en hel del arbete, både före och under festen. Som värd eller värdinna blir det ofta så att man inte...torsdag 8/3 11:55

Proffset Anne-Lie hjälper dig planera inför drömfesten ​

Bröllop, födelsedagsfest, dop. Alla fester kräver sin planering. Anne-Lie Hallkvist är namnet bakom företaget Märkbara Bröllop och Tillfällen, och hon är proffs på planering av fest.onsdag 7/3 9:45

RÄTT RÄTT

Amir testar Apotekarnes julmust

Mästerkocken Amir Kheirmand testar i Apotekarnes klassiska årsmust. Dessutom försöker han lista ut vad som är den hemliga ingrediensen i drycken.tisdag 19/12 9:38

Amirs såsskola: bechamelsås

Mästerkocken Amir Kheirmand har tagit på sig ett riktigt "såsigt" uppdag. – Jag har dragit igång en såsskola på min Youtubekanal Rätt Rätt. Vi ska gå igenom alla grundsåserna och förklara hur man gör...tisdag 7/11 16:17

Amir testar nya Gorbyssmaker

Gorbys har släppt nya smaker – Veggies och Taco. Klassikern har också kommit med ett nytt recept. Mästerkocken Amir Kheirmand och hans högra hand Alfred köpte hem dem för att testa.torsdag 12/10 18:13

QUIZ

Nu är musikfesten igång – testa dina Mello-kunskaper

QUIZ: Vad kan du om Västeråsbidragen i Melodifestivalen? Nu har 2018 års Melodifestival dragit igång! Under åren har ett antal västeråsare varit med och satt färg på tävlingen, inte minst Loreen som gick hela vägen och vann Eurovision Song Contest med sin...lördag 3/2 20:16

E-TIDNING