Riad Hanna (till höger) driver Hannas pizza & kök med en kunnig personal. Hans bror Fadi Hanna (till vänster) driver Karamellfarbrorn som ligger vägg i vägg med restaurangen.

Pizzerian med nytänk

På Kristiansborgsallén ligger en restaurang som nyligen firat sitt ettårsjubileum. Restaurangen heter Hannas pizza & kök och ägarna beskriver sig själva som en restaurang där kvalité, både för råvaror och service, är det viktigaste.

  • Publicerad 20:12, 9 okt 2018

Hannas pizza och kök, som är ett familjeföretag, öppnade sina dörrar den 6 oktober förra året. Restaurangen ligger i samma byggnad som Karamellfarbrorn, en godisbutik som familjen Hanna också driver. Menyn består bland annat av pizza, kyckling, kebab, falafel och hamburgare och fokus ligger på att det ska vara bra mat med hög kvalité.

– Vi vill vara en snabbmatsrestaurang där kvalitén sticker ut. Vi köper bland annat kött från Carlströms och får ofta beröm för vår fräscha salladsbar. Det tar mycket tid och energi att hålla uppe kvalitén men det är viktigt för oss att göra ett bra jobb och vi värnar om att kunden ska vara nöjd efter varje besök, säger Riad Hanna som äger och driver Hannas pizza och kök.

En av de mest populära rätterna på menyn utöver pizzorna, är hamburgaren. Det är en högrevsburgare som dessutom serveras med pommes frites som består av både vanlig potatis och sötpotatis, vilket är ganska unikt för många restauranger med liknande menyer.

– Det är inte så många som serverar sötpotatis om man kollar bland pizzerior. Det var en rolig situation när vi hade en kund som köpte en hamburgertallrik och kom till oss och ville ha nya pommes för att de var brända, men det var bara sötpotatisen som är mörkare. Han smakade då och insåg vad det var, han var helt enkelt inte van vid att få sötpotatis till hamburgaren och han blev positivt överraskad, säger Riad Hanna.

Tidigare var hela huset en godis- och filmbutik men efter att det allmänna intresset att hyra film minskat så bestämde de sig istället för att satsa på Hannas pizza och kök. Halva byggnaden är nu restaurang och godisbutiken finns kvar i andra halvan.

– Förut var det så att folk kom till oss och hyrde en film och köpte godis. Ofta pratade kunderna om var de skulle köpa middag och vilken pizzeria de skulle till. När intresset för film minskade tänkte vi att vi gör en kombination av mat och godis. Nu kan man handla både mat och godis direkt av oss och slipper åka till flera ställen, säger Riads bror Fadi Hanna, som driver Karamellfarbrorn och som ibland hoppar in och hjälper till i restaurangen.

Riad Hanna tillagar en pizza i köket en fredagskväll.

Kvalité och bra råvaror är något som är extremt viktigt på Hannas pizza & kök.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Senaste nytt

Visa fler

BUSINESS

Studenter får stipendium för kontrollsystem för autonom cykel

I samband med Exjobbsdagen på Mälardalens högskola (MDH) i Eskilstuna delade ABB och MDH för femte gången ut ABB:s Robotikstipendium till minne av Björn Weichbrodt, den elektriska robotens fader.fredag 25/10 17:03

Västeråskontor kan utses till "snyggast i Sverige"

Varje år arrangerar sajten Lokalnytt tävlingen ”Sveriges snyggaste kontor”. I årets tävling är den Västeråsbaserade reklambyrån Haus kontor nominerat, framtaget av inredningsarkitekt Elin Lorenzi.söndag 13/10 19:16

Veteraner – en kraft på arbetsmarknaden

Fler och fler pensionärer väljer att arbeta efter pensionen. Inte bara på grund av pengarna utan även för att igen få den gemenskap man kanske förlorade när man avslutade sitt yrkesverksamma liv.söndag 6/10 16:27

Högre temperatur för företagsklimatet i Sura

Det är med försiktig optimism som Surahammars kommun tar del av årets rankingresultat av Svenskt Näringslivs Företagsklimatranking. Idag hamnar kommunen på plats 278, vilket är en förbättring med sju...fredag 4/10 9:11

SMAKFULLT

Rekordstor ölmässa i Västerås till helgen

”Intresset bara fortsätter att öka” Här är mässan som bara fortsätter att jäsa. När Västerås Öl & Destillat till helgen hålls för tredje gången är det med rekordmånga utställare på plats. – Intresset för öl verkar bara fortsätta, säger...onsdag 23/10 14:14

Festligt på klassiska Varda

Restaurangen Varda på Vasagatan i Västerås har efter 15 år blivit en klassisk stjärna på Västerås restauranghimmel. Smakfullt besökte citypärlan som nu växlar om till en höstmeny.onsdag 9/10 10:12

Här bjuder ”Salle” på receptet till sin berömda al pomodoro

”Det var den som gjorde att min ex-fru föll för mig” I över 40 år har han jobbat inom det italienska köket i Västerås och bland annat hyllats av italienska Köksakademin för sin gärning. Sin första tomatsås gjorde Salvatore ”Salle” Macri som nioåring....söndag 6/10 13:26

Förklaringen bakom den oväntade Korea-exporten

Dessutom: "Hemligheten bakom Ribhaus hyllade burgare" & "Så gör du den perfekta cauppuccinon" Ribhaus och Björklunds kafferosteri är två höjdare på den lokala marknaden. Sedan en tid tillbaka har båda verksamheterna gått på export och etablerat sig på en minst sagt exotisk plats – nämligen...fredag 4/10 17:33

QUIZ

Nu är musikfesten igång – testa dina Mello-kunskaper

QUIZ: Vad kan du om Västeråsbidragen i Melodifestivalen? 2019 års Mellocirkus har varit igång under några veckor och ikväll kliver Västerås egen Anton Hagman upp på scenen. Under åren har ett antal västeråsare varit med och satt färg på tävlingen, inte...lördag 23/2 20:10

E-TIDNING