Riad Hanna (till höger) driver Hannas pizza & kök med en kunnig personal. Hans bror Fadi Hanna (till vänster) driver Karamellfarbrorn som ligger vägg i vägg med restaurangen.

Pizzerian med nytänk

På Kristiansborgsallén ligger en restaurang som nyligen firat sitt ettårsjubileum. Restaurangen heter Hannas pizza & kök och ägarna beskriver sig själva som en restaurang där kvalité, både för råvaror och service, är det viktigaste.

  • Publicerad 20:12, 9 okt 2018

Hannas pizza och kök, som är ett familjeföretag, öppnade sina dörrar den 6 oktober förra året. Restaurangen ligger i samma byggnad som Karamellfarbrorn, en godisbutik som familjen Hanna också driver. Menyn består bland annat av pizza, kyckling, kebab, falafel och hamburgare och fokus ligger på att det ska vara bra mat med hög kvalité.

– Vi vill vara en snabbmatsrestaurang där kvalitén sticker ut. Vi köper bland annat kött från Carlströms och får ofta beröm för vår fräscha salladsbar. Det tar mycket tid och energi att hålla uppe kvalitén men det är viktigt för oss att göra ett bra jobb och vi värnar om att kunden ska vara nöjd efter varje besök, säger Riad Hanna som äger och driver Hannas pizza och kök.

En av de mest populära rätterna på menyn utöver pizzorna, är hamburgaren. Det är en högrevsburgare som dessutom serveras med pommes frites som består av både vanlig potatis och sötpotatis, vilket är ganska unikt för många restauranger med liknande menyer.

– Det är inte så många som serverar sötpotatis om man kollar bland pizzerior. Det var en rolig situation när vi hade en kund som köpte en hamburgertallrik och kom till oss och ville ha nya pommes för att de var brända, men det var bara sötpotatisen som är mörkare. Han smakade då och insåg vad det var, han var helt enkelt inte van vid att få sötpotatis till hamburgaren och han blev positivt överraskad, säger Riad Hanna.

Tidigare var hela huset en godis- och filmbutik men efter att det allmänna intresset att hyra film minskat så bestämde de sig istället för att satsa på Hannas pizza och kök. Halva byggnaden är nu restaurang och godisbutiken finns kvar i andra halvan.

– Förut var det så att folk kom till oss och hyrde en film och köpte godis. Ofta pratade kunderna om var de skulle köpa middag och vilken pizzeria de skulle till. När intresset för film minskade tänkte vi att vi gör en kombination av mat och godis. Nu kan man handla både mat och godis direkt av oss och slipper åka till flera ställen, säger Riads bror Fadi Hanna, som driver Karamellfarbrorn och som ibland hoppar in och hjälper till i restaurangen.

Riad Hanna tillagar en pizza i köket en fredagskväll.

Kvalité och bra råvaror är något som är extremt viktigt på Hannas pizza & kök.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Senaste nytt

Visa fler

#VÅRTVACKRAVÄSTERÅS

Läsarnas bilder på #vårtvackravästerås

Se så vackert Västerås är! Här är bilder som Västerås Tidnings läsare har tagit på #vårtvackravästerås.måndag 26/3 11:50

"Vi vill visa det vackra i vårt Västerås"

Startar kampanjen #vårtvackravästerås Är Västerås Sveriges fulaste stad? – Nä, glöm det! Vi är stolta över vår stad och tycker Västerås är vackert. Det säger Västerås Tidnings chefredaktör Jonas Edberg med anledning av den omtalade...måndag 26/3 11:10

SMAKFULLT

Fyra favoriter för festen – starten får gärna vara bubblande

Västerås vinexpert Patric Anderson bjuder på nya tips En sort av varje kan vara en kul uppställning till festen. Bubbel, rosé, vitt och rött.lördag 13/4 11:30

Klassiker i centrum på Nya Hattfabriken

"Inget slår mormors recept" Rätter som Wallenbergare, köttbullar med gräddsås och schnitzel är stående inslag på menyn på Nya Hattfabriken. Här är det klassiska rätter som får ta mest plats. – Vi är en klassisk restaurang så vi...tisdag 19/3 19:47

Drömburgare på Bra hak: ”Folk vill ha bra kvalitet på hamburgare”

Så gör du en Hemmakär – på hemmaplan Det pratas om en hamburgerboom i Västerås. Både i centrala stan och runt om i stadsdelarna poppar det upp nya hak. I täten för den trenden går Bra hak, som öppnade för två och ett halvt år sedan. –...söndag 17/3 18:19

BYGGA NYTT

Experten: Så blir din husdröm verklighet

”Tomten styr vilket hus man kan bygga” Vad ska man tänka på när man ska bygga ett nytt hus? Vad är viktigast och varför har husen i ett kvarter ofta samma färg på fasaden? Experten Lars Morell från Fiskarhedenvillan svarar på dessa frågor...onsdag 20/2 13:47

Ute eller inne – här är årets hustrender enligt experten

Stora eller små fönster? Vilken färg ska fasaden ha? Vilken ytterdörr ska man välja? Tobias Holmberg på Intressanta hus guidar oss igenom hustrenderna för 2019.söndag 17/2 8:09

Västeråsfamiljen byggde sitt drömhus

Här delar de med sig av sina nybyggartips Att hitta sitt drömhus kan vara svårt och ta tid. Familjen Berg/Back valde istället att bygga det själva. Genom att utgå från en planlösning de gillade ritade de om huset så det passar familjens...lördag 16/2 8:53

TRÄNING

Träna styrka blandat med balett

Styrkemoment kombinerat med balettsteg. Det är grunden för Dansverkstans tuffa träningspass Barrework. En träningsform som passar alla åldrar. – Det finns inga hopp eller farliga rörelser. Det enda...söndag 20/1 19:48

Krönika: ”Som PT är jag din stödstrumpa i vardagen”

”Var glad!” Skärpan i orden från mormor fick mig att rycka till där jag satt ihopkurad i kökssoffan med en butter uppsyn som fått Grinchen att se timid ut.söndag 20/1 11:17

En stark nykomling i Västerås

”Jag hoppas att vi kan locka de som aldrig har provat tidigare” Nybildade Västerås Kraftsportklubb startades i mitten av november. Efter bara två månader har klubben redan passerat tjugotalet i medlemsregistret. Västerås Tidning besökte den nystartade klubben och...söndag 20/1 8:19

FEST & HÖGTID

Inhyrd husmor ger värdarna mer tid för gästerna

Att ha en större fest och samla sina vänner är ett väldigt roligt sätt att umgås. Men det krävs en hel del arbete, både före och under festen. Som värd eller värdinna blir det ofta så att man inte...torsdag 8/3 11:55

Proffset Anne-Lie hjälper dig planera inför drömfesten ​

Bröllop, födelsedagsfest, dop. Alla fester kräver sin planering. Anne-Lie Hallkvist är namnet bakom företaget Märkbara Bröllop och Tillfällen, och hon är proffs på planering av fest.onsdag 7/3 9:45

RÄTT RÄTT

Amir testar Apotekarnes julmust

Mästerkocken Amir Kheirmand testar i Apotekarnes klassiska årsmust. Dessutom försöker han lista ut vad som är den hemliga ingrediensen i drycken.tisdag 19/12 9:38

Amirs såsskola: bechamelsås

Mästerkocken Amir Kheirmand har tagit på sig ett riktigt "såsigt" uppdag. – Jag har dragit igång en såsskola på min Youtubekanal Rätt Rätt. Vi ska gå igenom alla grundsåserna och förklara hur man gör...tisdag 7/11 16:17

Amir testar nya Gorbyssmaker

Gorbys har släppt nya smaker – Veggies och Taco. Klassikern har också kommit med ett nytt recept. Mästerkocken Amir Kheirmand och hans högra hand Alfred köpte hem dem för att testa.torsdag 12/10 18:13

QUIZ

Nu är musikfesten igång – testa dina Mello-kunskaper

QUIZ: Vad kan du om Västeråsbidragen i Melodifestivalen? 2019 års Mellocirkus har varit igång under några veckor och ikväll kliver Västerås egen Anton Hagman upp på scenen. Under åren har ett antal västeråsare varit med och satt färg på tävlingen, inte...lördag 23/2 20:10

E-TIDNING