Quang Hoang driver Aurora Sushibar i Saluhallen Slakteriet sedan 2016. Här med rätten Shoyu-ägg, serverad med lax och ris. Foto: Daniel Linderberg

Asiatiskt – med inspiration från Vietnam

I Saluhallen Slakteriet finns det flera restauranger med ett brett utbud av mat. En av dessa är Aurora Sushibar, som serverar ett flertal olika sushirätter med en kombination av fisk, grönsaker och spännande kryddor.

  • Publicerad 11:00, 9 okt 2018

Saluhallen Slakteriet invigdes 2013 och några år senare, 2016, flyttade Aurora Sushibar in. Restaurangen grundades av Quang Hoang och hans bror. Nu driver han restaurangen helt själv och lagar sushi och asiatisk mat med inspiration och kunskap från Vietnam där han är född och uppvuxen.

– Jag har tagit med mig mycket kunskap från Vietnam och för mig är det viktigt att alltid vara noggrann med kvalitén. Jag är noga med både råvaror och tillagning för att kunna ge en god och autentisk smakupplevelse, säger Quang Hoang.

Större delen av maten som serveras på Aurora Sushibar får man i skålar och den består av bland annat lax, tonfisk, ris, grönsaker och kryddor. Menyn uppdateras varje vecka med nya rätter men mycket av grundingredienserna är de samma och många populära rätter, bland annat Shoyu ägg är ofta återkommande.

– Vi har en kombination av smårätter och större menyer. Varje vecka har vi fem huvudrätter som varierar mycket. Vi har något för alla, från mildare fiskrätter till riktigt starka rätter som innehåller wasabi, säger Quang Hoang.

Utöver restaurangen i Saluhallen Slakteriet så erbjuder även Aurora Sushibar privata middagar. Bland annat kommer Aurora Sushibar att stå för maten när författaren Daniel Mendoza kommer till Västerås och föreläser den 15 november.

Recept – Shoyuägg

Detta behöver du:

2 dl japansk soja 

2 msk mirin (sött japanskt risvin)

10 gram kombu 

2 färska äggulor

Gör så här:

Blanda soja, mirin och kombu i en skål.

Lägg försiktigt till äggulorna till sojamixen.

Lägg in allt under lock i kylskåp med temperatur 2-4°C och låt det stå mellan 16 timmar och 4 dygn.

Servera sedan med råbiff, fisk eller ris.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Senaste nytt

Visa fler

Lediga jobb

Visa fler på västeråsjobb.se

BUSINESS

Studenter får stipendium för kontrollsystem för autonom cykel

I samband med Exjobbsdagen på Mälardalens högskola (MDH) i Eskilstuna delade ABB och MDH för femte gången ut ABB:s Robotikstipendium till minne av Björn Weichbrodt, den elektriska robotens fader.fredag 25/10 17:03

Västeråskontor kan utses till "snyggast i Sverige"

Varje år arrangerar sajten Lokalnytt tävlingen ”Sveriges snyggaste kontor”. I årets tävling är den Västeråsbaserade reklambyrån Haus kontor nominerat, framtaget av inredningsarkitekt Elin Lorenzi.söndag 13/10 19:16

Veteraner – en kraft på arbetsmarknaden

Fler och fler pensionärer väljer att arbeta efter pensionen. Inte bara på grund av pengarna utan även för att igen få den gemenskap man kanske förlorade när man avslutade sitt yrkesverksamma liv.söndag 6/10 16:27

Högre temperatur för företagsklimatet i Sura

Det är med försiktig optimism som Surahammars kommun tar del av årets rankingresultat av Svenskt Näringslivs Företagsklimatranking. Idag hamnar kommunen på plats 278, vilket är en förbättring med sju...fredag 4/10 9:11

SMAKFULLT

Rekordstor ölmässa i Västerås till helgen

”Intresset bara fortsätter att öka” Här är mässan som bara fortsätter att jäsa. När Västerås Öl & Destillat till helgen hålls för tredje gången är det med rekordmånga utställare på plats. – Intresset för öl verkar bara fortsätta, säger...onsdag 23/10 14:14

Festligt på klassiska Varda

Restaurangen Varda på Vasagatan i Västerås har efter 15 år blivit en klassisk stjärna på Västerås restauranghimmel. Smakfullt besökte citypärlan som nu växlar om till en höstmeny.onsdag 9/10 10:12

Här bjuder ”Salle” på receptet till sin berömda al pomodoro

”Det var den som gjorde att min ex-fru föll för mig” I över 40 år har han jobbat inom det italienska köket i Västerås och bland annat hyllats av italienska Köksakademin för sin gärning. Sin första tomatsås gjorde Salvatore ”Salle” Macri som nioåring....söndag 6/10 13:26

Förklaringen bakom den oväntade Korea-exporten

Dessutom: "Hemligheten bakom Ribhaus hyllade burgare" & "Så gör du den perfekta cauppuccinon" Ribhaus och Björklunds kafferosteri är två höjdare på den lokala marknaden. Sedan en tid tillbaka har båda verksamheterna gått på export och etablerat sig på en minst sagt exotisk plats – nämligen...fredag 4/10 17:33

QUIZ

Nu är musikfesten igång – testa dina Mello-kunskaper

QUIZ: Vad kan du om Västeråsbidragen i Melodifestivalen? 2019 års Mellocirkus har varit igång under några veckor och ikväll kliver Västerås egen Anton Hagman upp på scenen. Under åren har ett antal västeråsare varit med och satt färg på tävlingen, inte...lördag 23/2 20:10

E-TIDNING