Quang Hoang driver Aurora Sushibar i Saluhallen Slakteriet sedan 2016. Här med rätten Shoyu-ägg, serverad med lax och ris. Foto: Daniel Linderberg

Asiatiskt – med inspiration från Vietnam

I Saluhallen Slakteriet finns det flera restauranger med ett brett utbud av mat. En av dessa är Aurora Sushibar, som serverar ett flertal olika sushirätter med en kombination av fisk, grönsaker och spännande kryddor.

  • Publicerad 11:00, 9 okt 2018

Saluhallen Slakteriet invigdes 2013 och några år senare, 2016, flyttade Aurora Sushibar in. Restaurangen grundades av Quang Hoang och hans bror. Nu driver han restaurangen helt själv och lagar sushi och asiatisk mat med inspiration och kunskap från Vietnam där han är född och uppvuxen.

– Jag har tagit med mig mycket kunskap från Vietnam och för mig är det viktigt att alltid vara noggrann med kvalitén. Jag är noga med både råvaror och tillagning för att kunna ge en god och autentisk smakupplevelse, säger Quang Hoang.

Större delen av maten som serveras på Aurora Sushibar får man i skålar och den består av bland annat lax, tonfisk, ris, grönsaker och kryddor. Menyn uppdateras varje vecka med nya rätter men mycket av grundingredienserna är de samma och många populära rätter, bland annat Shoyu ägg är ofta återkommande.

– Vi har en kombination av smårätter och större menyer. Varje vecka har vi fem huvudrätter som varierar mycket. Vi har något för alla, från mildare fiskrätter till riktigt starka rätter som innehåller wasabi, säger Quang Hoang.

Utöver restaurangen i Saluhallen Slakteriet så erbjuder även Aurora Sushibar privata middagar. Bland annat kommer Aurora Sushibar att stå för maten när författaren Daniel Mendoza kommer till Västerås och föreläser den 15 november.

Recept – Shoyuägg

Detta behöver du:

2 dl japansk soja 

2 msk mirin (sött japanskt risvin)

10 gram kombu 

2 färska äggulor

Gör så här:

Blanda soja, mirin och kombu i en skål.

Lägg försiktigt till äggulorna till sojamixen.

Lägg in allt under lock i kylskåp med temperatur 2-4°C och låt det stå mellan 16 timmar och 4 dygn.

Servera sedan med råbiff, fisk eller ris.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Senaste nytt

Visa fler

SOMMAR

Sätra Brunns sommarkonserter sätter Västmanland på musikkartan

I drygt 15 år har Sätra Brunn bjudit in till fest med sina populära sommarpubar och sin musikunderhållning. I sommar är det dags igen – med en bättre uppslutning av artister än någonsin. Stora namn...onsdag 10/7 20:06

BYGGA NYTT

Experten: Så blir din husdröm verklighet

”Tomten styr vilket hus man kan bygga” Vad ska man tänka på när man ska bygga ett nytt hus? Vad är viktigast och varför har husen i ett kvarter ofta samma färg på fasaden? Experten Lars Morell från Fiskarhedenvillan svarar på dessa frågor...onsdag 20/2 13:47

Ute eller inne – här är årets hustrender enligt experten

Stora eller små fönster? Vilken färg ska fasaden ha? Vilken ytterdörr ska man välja? Tobias Holmberg på Intressanta hus guidar oss igenom hustrenderna för 2019.söndag 17/2 8:09

Västeråsfamiljen byggde sitt drömhus

Här delar de med sig av sina nybyggartips Att hitta sitt drömhus kan vara svårt och ta tid. Familjen Berg/Back valde istället att bygga det själva. Genom att utgå från en planlösning de gillade ritade de om huset så det passar familjens...lördag 16/2 8:53

QUIZ

Nu är musikfesten igång – testa dina Mello-kunskaper

QUIZ: Vad kan du om Västeråsbidragen i Melodifestivalen? 2019 års Mellocirkus har varit igång under några veckor och ikväll kliver Västerås egen Anton Hagman upp på scenen. Under åren har ett antal västeråsare varit med och satt färg på tävlingen, inte...lördag 23/2 20:10

E-TIDNING