Quang Hoang driver Aurora Sushibar i Saluhallen Slakteriet sedan 2016. Här med rätten Shoyu-ägg, serverad med lax och ris. Foto: Daniel Linderberg

Asiatiskt – med inspiration från Vietnam

I Saluhallen Slakteriet finns det flera restauranger med ett brett utbud av mat. En av dessa är Aurora Sushibar, som serverar ett flertal olika sushirätter med en kombination av fisk, grönsaker och spännande kryddor.

  • Publicerad 11:00, 9 okt 2018

Saluhallen Slakteriet invigdes 2013 och några år senare, 2016, flyttade Aurora Sushibar in. Restaurangen grundades av Quang Hoang och hans bror. Nu driver han restaurangen helt själv och lagar sushi och asiatisk mat med inspiration och kunskap från Vietnam där han är född och uppvuxen.

– Jag har tagit med mig mycket kunskap från Vietnam och för mig är det viktigt att alltid vara noggrann med kvalitén. Jag är noga med både råvaror och tillagning för att kunna ge en god och autentisk smakupplevelse, säger Quang Hoang.

Större delen av maten som serveras på Aurora Sushibar får man i skålar och den består av bland annat lax, tonfisk, ris, grönsaker och kryddor. Menyn uppdateras varje vecka med nya rätter men mycket av grundingredienserna är de samma och många populära rätter, bland annat Shoyu ägg är ofta återkommande.

– Vi har en kombination av smårätter och större menyer. Varje vecka har vi fem huvudrätter som varierar mycket. Vi har något för alla, från mildare fiskrätter till riktigt starka rätter som innehåller wasabi, säger Quang Hoang.

Utöver restaurangen i Saluhallen Slakteriet så erbjuder även Aurora Sushibar privata middagar. Bland annat kommer Aurora Sushibar att stå för maten när författaren Daniel Mendoza kommer till Västerås och föreläser den 15 november.

Recept – Shoyuägg

Detta behöver du:

2 dl japansk soja 

2 msk mirin (sött japanskt risvin)

10 gram kombu 

2 färska äggulor

Gör så här:

Blanda soja, mirin och kombu i en skål.

Lägg försiktigt till äggulorna till sojamixen.

Lägg in allt under lock i kylskåp med temperatur 2-4°C och låt det stå mellan 16 timmar och 4 dygn.

Servera sedan med råbiff, fisk eller ris.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Senaste nytt

Visa fler

BUSINESS

Nu öppnar B26 i Västerås: "Äntligen är det dags"

Skapar framtidens kontorkoncept i historisk byggnad Mitt i de historiska Mimerkvarteren är B26 nu redo att ta emot sina första hyresgäster. Måndagen den 13 januari börjar det nya och moderna kontorskonceptet i Västerås att fyllas av företag. – Det har...måndag 13/1 12:36

Så ser svenskarnas jobbnyårslöften ut

Sju av tio vill ge ett jobbrelaterat nyårslöfte under 2020. Det som toppar listan är att stressa mindre (25%) följt av att skapa bättre balans mellan jobb, fritid, vänner och träning (20%)....söndag 5/1 9:05

Nyföretagandet har ökat i Västmanland under 2010-talet

Det startades 11 procent fler nya företag i Västmanland under 2010-talet, jämfört med årtiondet före. Det visar ny statistik från Bolagsverket som Visma sammanställt. Under samma period mer än...torsdag 2/1 20:29

SMAKFULLT

Burgarkungen satsar på vedugnspizza

Först ut i Saluhallens nya satsning Ribhaus är känt för sina prisbelönta hamburgare. Nu gör de en ny satsning och öppnar pizzeria. Detta som ett led i saluhallens nya satsning på Streetfood. – Jag har alltid haft ett stort intresse för...fredag 29/11 20:10

Rekordstor ölmässa i Västerås till helgen

”Intresset bara fortsätter att öka” Här är mässan som bara fortsätter att jäsa. När Västerås Öl & Destillat till helgen hålls för tredje gången är det med rekordmånga utställare på plats. – Intresset för öl verkar bara fortsätta, säger...onsdag 23/10 14:14

Festligt på klassiska Varda

Restaurangen Varda på Vasagatan i Västerås har efter 15 år blivit en klassisk stjärna på Västerås restauranghimmel. Smakfullt besökte citypärlan som nu växlar om till en höstmeny.onsdag 9/10 10:12

Här bjuder ”Salle” på receptet till sin berömda al pomodoro

”Det var den som gjorde att min ex-fru föll för mig” I över 40 år har han jobbat inom det italienska köket i Västerås och bland annat hyllats av italienska Köksakademin för sin gärning. Sin första tomatsås gjorde Salvatore ”Salle” Macri som nioåring....söndag 6/10 13:26

QUIZ

Nu är musikfesten igång – testa dina Mello-kunskaper

QUIZ: Vad kan du om Västeråsbidragen i Melodifestivalen? Under åren har ett antal västeråsare varit med och satt färg på Melodifestivalen, inte minst Loreen som gick hela vägen och vann Eurovision Song Contest med sin låt Euphoria. Frågan är hur mycket du...lördag 23/2 20:10

E-TIDNING