Ängsöspelaren Siri Jansson segrade överlägset i Teen Tour-tävlingen på Fullerö. Hon vann med 24 slag. Foto: Fullerö GK

Stortävling på Fullerö – då briljerade Ängsöjunioren

Den gångna helgen avgjordes den stora juniortävlingen Teen Tour Future på Fullerö golfklubb där 78 av Mellansveriges bästa juniorer och framtidens stjärnor deltog. En stack särskilt ut – Ängsös Siri Jansson.

Från Västerås deltog fem flickor och 13 pojkar som under överinseende av juniorernas länscoach Roger Sundin fick chansen att visa upp sig under tre rundor.

Banan på Fullerö GK var mycket bra preparerad och att vädret var perfekt gjorde inte saken sämre.

Flickorna fick se en överlägsen segrarinna i form av Ängsö GK:s 17-åring Siri Jansson. Hon visade upp ett otroligt bra golfande och gick sina tre rundor på imponerande 69-69-68 slag och vann med hela 24 slag.

Här kom även de lokala Västeråsspelarna Linn Forsmark från hemmaklubben Fullerö GK på tredje plats och Ängsös Lova Jansson placerade sig som fyra. Dessutom Hannah Sjöberg, Ängsö GK, på en sjätteplats.

Bland pojkarna vann Simon Eriksson från Gävle GK och bäst av de lokala killarna var Jonathan Toftebrant från Ängsö GK på en fin fjärde plats.

– Tyvärr råder ju i dessa coronatider publikförbud som i de flesta sporter, så föräldrar och besökare fick följa tävlingen på behörigt avstånd eller njuta av vädret på krogverandan, berättar tävlingsledaren Åke Westman.

Kilalrnas ledarboll, med Jonathan Toftebrant, Ängsö GK, till höger. Foto: Fullerö GK