Anton Södergren och Philip Tängerstad i aktion under racen på Linköping Motorstadion. Foto: Leif Daremo

Roadracingjuniorerna från Västerås visade bra fart i Linköping

SMK Västerås roadracingjuniorer Anton Södergren och Philip Tängerstad har avverkat deltävling 3 och 4 i klassen Supersport300. Framgångarna blev blandade på Linköping Motorstadion, men farten fanns där.

Publicerad

Bland de 20 startande i SSP300-klassen kvalade #63 Philip Tängerstad in som tvåa på lördagen. I finalen fick han en bra start och hängde med topptrion nästan hela racet. Det blev en fjärdeplats till slut.

På söndagen var det ny racedag med bättre väder. Tängerstad startade återigen kvalet bra och låg i topp innan det blev en krash (lowsider) ut ur Essetkurvan. Han satte ändå en kvaltid som räckte till fjärde startrutan till finalen senare på dagen och hojen hann skruvas ihop och besiktas 15–20 minuter innan starten skulle gå.

Efter en stark start låg SMK-föraren tvåa första varvet. Sen blev det fajt om placeringar och det slutade med en ny fjärdeplats efter de 18 varven, endast 3,5 sekunder från pallen. Ny personbästatid sattes under racet, en sekund bättre än under lördagen.

För #87 Anton Södergren blev det två superkval och pole position båda dagarna.
På lördagens race började dock växlarna strula och efter mycket tappad tid under depåbesök blev det en 14:e plats i mål.

På kvällen byttes en hel del i motorn och teamet var ganska säkra på att felet lokaliserats.
Men så var inte fallet och efter ett jobbigt första varv under söndagens race med en mindre avåkning så var Södergren nere på 13:e plats. Jakten började och han plockade placering för placering vilket slutade med en fin femteplats 0,1 sekund, bara efter klubbkompisen Philip.

Anton tar med sig de två fina kvalen och att han kunde ta sig framåt i fältet på söndagen.

Nu laddar duon om för nästa deltävling på Mantorp Park 7–8 juli.