Topp tre i Sverige – för tredje året i rad. GIF:s flickor 02 tog sig för tredje året i rad till SM-slutspelet i futsal i Helsingborg. Foto: Privat

Gideonsbergs fotbollstjejer tog SM-medalj i futsal – för tredje året i rad

Vilket härligt hattrick, Gideonsberg. GIF:s flickor 02 gjorde det igen. Tog sig till SM-slutspelet i futsal – och kom hem med medalj för tredje året i rad. – Hemligheten är nog att alla har så roligt och sliter för varandra, säger tränaren Emelie Airaksinen.

  • Publicerad 16:00, 4 mar 2019

För tredje året i rad avgjordes SM-finalspelet i Futsal i Helsingborg för flickor och pojkar 15 och 17.

Och för tredje gången i rad hade även Gideonsbergs F02-lag kvalificerat sig för finalspelet.

Det var en stark bedrift bara att ta sig till SM-slutspelet för en tredje gång och därmed återigen sätta den västmanländska tjejefotbollen på den svenska futsal-kartan.

Detta via vinst i DM som första delmål och därefter seger i SM-kvalet.

Väl i slutspelet – och därmed topp-8 i Sverige – visade GIF-tjejernas 02-lag tydligt varför de lyckats ta sig hela vägen dit.

De sopade rent i gruppspelet efter segrar mot i tur och ordning Notviken IK (7–2), Enskede IK (4–1) och IK Zenith (2–0).

I semifinalen blev slutsegraren Hammarby för tufft (1–3).

– Det var en riktigt tuff motståndare och de har ju lite andra förutsättningar än oss med en akademi och allt, säger Emelie Airaksinen, som tränar laget ihop med Anna Berggren.

Till bronsmatchen samlade dock GIF-tjejerna ny kraft och slog tillbaka Torslandaklubben Zenith med 2–1 och säkrade därmed en SM-bronspengen.

Samma fina resultat blev det ifjol – och för två år sedan blev det silver.

Vad är hemligheten till era futsal-framgångar?

– Jag skulle säga att det är lagsammanhållningen. Alla har så roligt och sliter för varandra både på och utanför planen. Sedan finns det såklart mycket talang i laget också, säger Emelie Airaksinen.

Vad krävs för att lyckas just i futsal?

– Teknik, kvickhet och bra spelförståelse. Och det har verkligen det här laget, fast vi inte deltar i någon futsalserie som många av våra motståndare gjort under vintern.

Nu närmast i början av april väntar en inbjudningsturnering – Girls Elite Cup i Växjö – för SM-bronstjejerna som ett av de 16 främsta lagen i Norden.

Utomhus denna gång. Men stärkta av ännu en SM-medalj går det säkert bra det också.

Här är laget som gjorde det:

Moa Hellberg – Hanna Themnér – Emrica Randberg – Kajsa Johansson – Alexandra Kjellbo – Julia Sedell – Johanna Renmark – Lisa Themnér – Helene Laine – Fiona Eriksson – Nova Zandkarimi – Lina Airaksinen – Elsa Junzell.

Tränare/ledare: Emilie Airaksinen, Anna Berggren, Torbjörn Johansson och Mikael Rickardsson.

Tränarparet Anna Berggren och Emelie Airaksinen. Foto: Privat

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Senaste nytt

Visa fler

SOMMAR

Gör en pelargonresa genom Västmanland i sommar

Därför är den så populär: ”Är en blomma som inte är så krånglig” Du kanske känner till Mårbackapelargon? Doktor Vesterlund? Kärleksperlagon? Faktum är att det finns ungefär 300 arter av pelargoner – och upp emot 50 000 olika sorter i världen. Varför inte göra en...måndag 9/7 11:40

BYGGA NYTT

Experten: Så blir din husdröm verklighet

”Tomten styr vilket hus man kan bygga” Vad ska man tänka på när man ska bygga ett nytt hus? Vad är viktigast och varför har husen i ett kvarter ofta samma färg på fasaden? Experten Lars Morell från Fiskarhedenvillan svarar på dessa frågor...onsdag 20/2 13:47

Ute eller inne – här är årets hustrender enligt experten

Stora eller små fönster? Vilken färg ska fasaden ha? Vilken ytterdörr ska man välja? Tobias Holmberg på Intressanta hus guidar oss igenom hustrenderna för 2019.söndag 17/2 8:09

Västeråsfamiljen byggde sitt drömhus

Här delar de med sig av sina nybyggartips Att hitta sitt drömhus kan vara svårt och ta tid. Familjen Berg/Back valde istället att bygga det själva. Genom att utgå från en planlösning de gillade ritade de om huset så det passar familjens...lördag 16/2 8:53

QUIZ

Nu är musikfesten igång – testa dina Mello-kunskaper

QUIZ: Vad kan du om Västeråsbidragen i Melodifestivalen? 2019 års Mellocirkus har varit igång under några veckor och ikväll kliver Västerås egen Anton Hagman upp på scenen. Under åren har ett antal västeråsare varit med och satt färg på tävlingen, inte...lördag 23/2 20:10

E-TIDNING