Erik Ask och Simon Thrybom tog hem bronsmedaljen i beachvolley-SM i Tylösand i klassen U15. Foto: Privat

De spelade hem ett SM-brons på stranden i Tylösand

Här är Västeråskillarna som trivdes utmärkt på stranden i Tylösand. Erik Ask och Simon Thrybom grejade ett brons i klassen U15 när beachvolley-SM avgjordes.

  • Publicerad 12:18, 5 aug 2019

Västerås Volleybollklubbs 15-åringar Erik Ask och Simon Thrybom inledde med idel segrar i gruppspelet. Sedan blev det även vinst i kvartsfinalen. I semifinalen däremot kom den första förlusten och det blev därför en avgörande bataljom bronsmedaljen på Tylösand-stranden.

Där samlade VVK-duon ny kraft och vann till sist den spännande tresets-matchen i hård blåst mot Habo efter att i avgörande set vänt ett hotande underläge på 10–14 till seger med 17–15.

På damsidan deltog Emmie Wahlström och Frida Johansson i veteranklassen 35+ där de tog sig till kvartsfinal som de dock förlorade mot ett rutinerat beachlag från Umeå/Stöcke som visste att utnyttja vinden bättre. Gruppspelet dagen innan gick bra i 30 gradig värme och strålande sol. Där pressades bland annat de slutliga SM-vinnarna till ett tredje och avgörande set.

VVK:s damer deltog även i de tuffa juniorklasserna U17 samt U20. I U17 spelade Elise Ask med Iris Endhoven som efter en seger i gruppspelet tog sig till B-slutspel och efter ytterligare en vinst slutade på 23:e plats.

I U20 deltog Cassandra Arntsen och Lisa Anderson i den kanske starkaste gruppen med både den slutliga SM-tvåan samt SM-fyran i sin grupp. Efter en vinst och två förluster i gruppspelet slutade de på nionde plats.

I veteranklassen 40+ gjorde David Ask comeback tillsammans med Peter Tholse (Nyköping). Efter en vinst i gruppspelet i ”dödens grupp” slutade de på en hedrande elfteplats.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Senaste nytt

Visa fler

SOMMAR

Sätra Brunns sommarkonserter sätter Västmanland på musikkartan

I drygt 15 år har Sätra Brunn bjudit in till fest med sina populära sommarpubar och sin musikunderhållning. I sommar är det dags igen – med en bättre uppslutning av artister än någonsin. Stora namn...onsdag 10/7 20:06

BYGGA NYTT

Experten: Så blir din husdröm verklighet

”Tomten styr vilket hus man kan bygga” Vad ska man tänka på när man ska bygga ett nytt hus? Vad är viktigast och varför har husen i ett kvarter ofta samma färg på fasaden? Experten Lars Morell från Fiskarhedenvillan svarar på dessa frågor...onsdag 20/2 13:47

Ute eller inne – här är årets hustrender enligt experten

Stora eller små fönster? Vilken färg ska fasaden ha? Vilken ytterdörr ska man välja? Tobias Holmberg på Intressanta hus guidar oss igenom hustrenderna för 2019.söndag 17/2 8:09

Västeråsfamiljen byggde sitt drömhus

Här delar de med sig av sina nybyggartips Att hitta sitt drömhus kan vara svårt och ta tid. Familjen Berg/Back valde istället att bygga det själva. Genom att utgå från en planlösning de gillade ritade de om huset så det passar familjens...lördag 16/2 8:53

QUIZ

Nu är musikfesten igång – testa dina Mello-kunskaper

QUIZ: Vad kan du om Västeråsbidragen i Melodifestivalen? 2019 års Mellocirkus har varit igång under några veckor och ikväll kliver Västerås egen Anton Hagman upp på scenen. Under åren har ett antal västeråsare varit med och satt färg på tävlingen, inte...lördag 23/2 20:10

E-TIDNING