VSK-spelarna jublade efter årets andra seger i Superettan. Foto: Jim Ahlerup

VSK-jubel efter årets andra seger

VSK tog under lördagen lagets andra trepoängare i årets upplaga av Superettan. Detta efter att ha besegrat Jönköping Södra med 2–1 hemma på Iver Arena. Matchhjältar blev Brian Span som satte segermålet – och målvakten Anton Fagerström som räddade en straff när matchen stod och vägde.

Mötet mellan VSK och Jönköping Södra i den femte omgången av Superettan såg länge ut att bli ett svettigt drama. Och det var gästerna som tog ledningen i första halvlek. Men VSK jobbade sig in i matchen och i den 42:a minuten kunde Gustaf Lagerbielke kvittera med sitt tredje mål för säsongen.

Vid ställningen 1–1 var åter igen nära att Jönköping skulle ta ledningen igen. Först genom en vass målchans och direkt efteråt en straff. Men Anton Fagerström var omutlig i målet och räddade kvar VSK i matchen.

Istället var VSK som kunde ta ledningen. Ledningsmålet, som även blev segermålet, gjordes i den 59:e minuten efter att Brian Span fått fin träff på volley.

Efter ledningsmålet kontrollerade Grönvitt spelet och gästerna hade svårt att skapa kvalificerade målchanser.

Tränaren Thomas Askebrand var nöjd över de tre poängen.

– Det känns bra att vi vinner, men jag tycker inte att vi gör en jättebra match, sade han i en intervju på klubbens Facebook-sida.

VSK har efter fem spelade matcher två segrar, två oavgjorda och en förlust. Det innebär att VSK nu skuggar topplagen i en haltande serie.