Premiärredo. Ricardo Sanchez och Nathalie Suksabai förberedde sig inför premiären när Västerås Tidning besökte restaurangen på måndagen.

Nu har färjekajens nya fiskrestaurang öppnat

Efter månader av förberedelser kunde The Fishery i början av juli slå upp portarna till den nybyggda lokalen, som har tagit plats på Färjkajen i Västerås.

Publicerad Senast uppdaterad

Restaurangen öppnade i samband med Mälardagen och nu väntar en ny era för Ricardo Sanchez som är köksmästare och driftchef på The Fishery.

Han har ett gediget cv efter att ha arbetat som kock och köksmästare på flera restauranger runt om i både Västerås och Stockholm. Ricardo har även startat krogar som Tabasco (idag Boca) och O´Learys i Västerås.

– Jag har 30 års erfarenhet inom restaurangbranschen, sammanfattar Ricardo.

Ricardo Sanchez.
Sjöutsikt. Med Mälaren bara några meter bort erbjuder The Fishery förstklassig utsikt.

Innan premiäröppningen av The Fishery i Västerås har han dels jobbat på The Fishery i Stockholm, dels förberett inför premiären.

– Jag kommer att arbeta operativt på plats, vara med och styra matlagningen samtidigt som jag har koll på personal, kvalitet och service.

The Fishery är grundat av Malin Söderström, känd tv-kock, kokboksförfattare och den första kvinnan som blev medlem i Svenska Kocklandslaget, och Carl Ullsten som har jobbat på flera välkända restauranger både i Sverige och utomlands.

Färsk mat från havet

Precis som namnet antyder har restaurangen en tydlig inriktning på all typ av fisk, skaldjur och ätbara vattenväxter.

– På The Fishery hittar du mat från havet lagat på färska råvaror varje dag. Samtidigt lägger vi stor vikt vid att hålla en rimlig prisbild. Vårt mål är att servera de bästa rätterna på vårt sätt från olika vatten och regioner runt om i världen. Fräsch, kreativ och modern mat med internationella, spännande och höga smaker. Tanken är att vara en naturlig samlingspunkt, perfekt för en snabb och välsmakande lunch, en avslappnad after work eller en mysig middag.

Svalkande. The Fishery kommer även att erbjuda glass från Väddö Gårdsmejeri.

Malin Söderström och Carl Ullsten ligger även bakom The Farm Family som kommer att finnas på menyn.

– The Farm Family har ett utbud av goda och matiga sallader med ingredienser i säsong. Perfekt komplement till menyn på The Fishery.

Har du några rätter du vill rekommendera?

– I Stockholm är Krispig Fisk en storsäljare och den är supergod, med fräscha tillbehör och väldigt smakrik. Även salladerna är jättehärliga. Fishery Burger är jättegod. Det finns något för alla som gillar fisk och skaldjur.

Den helt nybyggda lokalen har stora fönster mot Mälaren och en väl tilltagen uteservering. Utöver restaurangen finns turistinformation och biljettförsäljning för Rederi Mälarstaden.

Hur ser ni på det faktum att det finns flera restauranger i närheten?

Smakrikt. Havets godsaker har huvudrollen på The Fishery.

– Vi ser på det som att vi kommer att innebära ett tillskott för det befintliga utbudet som finns här. Fisk, skaldjur och sallader är väldigt härligt och vår prisbild är tillmötesgående. 

Rederi Mälarstaden och The Fisherys gemensamma satsning har inneburit tio nya tjänster. 

– Till en början är vi tio personer som arbetar på restaurangen. Vi har öppet sju dagar i veckan, klockan 11.00-22.00 onsdag till lördag och klockan 11.00-20.00 söndag till tisdag.

The Fishery kommer att ha öppet året runt.

– Som nystartad restaurang börjar vi med endast drop-in. Vi planerar att införa ett bokningssystem längre fram för att göra det ännu smidigare för våra gäster. Catering och övriga förfrågningar görs enklast via mail, ladda gärna ner vår app för take away.

Ricardo ser fram emot att driva The Fishery tillsammans med sina medarbetare i sommar.

– Det är en välkomnande miljö, goda smaker och ett fantastiskt läge här vid vattnet, avslutar Ricardo.

Under tisdagskvällen var det smygpremiär på The Fishery för att personalen skulle få testa att utrustningen fungerade som den skulle inför den stora premiären.
Powered by Labrador CMS