Robin Blommé hyllades efter sin sista match i den grönvita tröjan. För mindre än ett år sedan blev han sportchef i VSK, nu får han lämna posten. Foto: STEFAN LINDGREN

VSK Fotboll gör sig av med sportchefen

Han tillträdde sin tjänst så sent som den 1 januari i år. Nu tvingas Robin Blommé lämna sin post som sportchef i VSK Fotboll. – Just nu är osäkerheten runt ekonomin stor, vilket gör att vi måste ta obekväma beslut, skriver klubben på sin hemsida.

Publicerad

Det är VSK-styrelsen som har beslutat att tjänsten sportchef nu tas bort från organisationen.

VSK:s ordförande Anna Sjödin skriver på hemsidan:

”Det här är ett beslut som vi i nuvarande situation var tvungna att ta. Det återstår många frågor att hitta lösningar till innan vi tar oss i mål. Där målet är att förbättra resultatet, få en ekonomi i balans samtidigt som vi säkrar spel i Superettan. Vi är förstås ledsna att behöva göra uppsägningar, men ibland är det oundvikligt.”

Tillsammans med Robin Blommé har klubben kommit överens om att han lämnar VSK Fotboll med omedelbar verkan då det operativa ansvaret framöver försvinner.

”Jag anser att det inte är lämpligt att jag är med och tar varken kort- eller långsiktiga beslut när tjänsten kommer att försvinna – därför väljer jag att avsluta min anställning som sportchef omgående”, säger Robin Blommé till vskfotboll.nu.

VSK har det inte bara kämpigt med ekonomin utan även sportsligt på planen. Med endast nio omgångar kvar av Superettan kämpar laget för sin existens i botten av tabellen.

Powered by Labrador CMS