VSK hade ett starkt stöd från läktarplats på Grimsta IP på lördagseftermiddagen. Men det räckte ändå inte hela vägen fram till någon premiärpoäng, hemmalaget BP vann med 2–1 Foto: Claes Danielsson

VSK föll tungt i Superettan-premiären

VSK fick inte med sig någon poäng från premiärmatchen i Superettan borta mot Brommapojkarna. Hemmalaget vann tillställningen på Grimsta IP med 2–1 inför ett hundratal tillresta VSK-fans som gjorde allt de kunde för att lyfta fram sitt lag från läktarplats.

BP chockade VSK med att ta ledningen redan efter fem minuters spel (Philip Hellqvist).

Hemmalaget hade sedan flera fina lägen att utöka sin ledning, men VSK höll undan och kunde istället kvittera precis i slutskedet av den första halvleken. Detta på straff sedan Max Larsson rivits ner.

Jesper Merbom Adolfsson var hur säker som helst från elva meter.

Ett kvitteringsstärkt VSK inledde den andra halvleken piggt, men efterhand tog hemmalaget återigen över.
Och med nio minuter från slutet kom det avgörande målet. BP:s Nikola Vasic satte bollen bakom Anton Fagerström i VSK-kassen.
Chans till revansch för VSK när ex-allsvenska Östersund gästar Iver Arena i hemmapremiären nästa måndag 11 april.

Superettan, premiär

Brommapojkarna–VSK 2–1 (1–1)

Första halvlek: 1–0 (5) Philip Hellquist, 1–1 (45) Jesper Merbom Adolfsson, straff

Andra halvlek: 2–1 (81) Nikola Vasic