Västerås VK fick återigen jubla på hemmagolv. Foto: VVK

Volleybolldamerna ångar på i ettan

Västerås volleybolldamer fortsätter att rada upp segrar i divison 1 norra. I helgen kom säsongens tredje viktoria när Skellefteå slogs tillbaka med klara siffror.

Publicerad

För andra hemmamatchen i rad blev det seger för VVK-laget (knappa 3–2 mot RIG Falköping förra helgen) som nu avancerar till femte plats i tabellen efter fyra omgångar.

Men denna gång blev det en enklare resa mot fullpoängare via 25–21, 25–12, 25–17 och klara 3–0 i set mot gästerna från norr.

Trots vinsten finns det ändå förbättringspotential i laget. Spelande tränaren Emmie Wahlström konstaterade att laget ofta gled ur matchen mentalt och måste kämpa för att hålla fokus, vilket ibland resulterade i enkla misstag.

– Vi behöver inte pressa oss till det där perfekta anfallet, perfekta passet eller perfekta mottagningen. Vi behöver göra bra hela vägen, och vi behöver tänka hela vägen. Så fort vi slappnar av och tänker ”det här kommer att gå av sig själv”, så måste vi jobba extra mycket för att komma in i matchen sen, summerade hon.

Vänsterspikern Frida Johansson blev utsedd till matchens lirare.

Nästa helg väntar trippelmöte i Norrland då Västerås VK på tre dagar ställs mot i tur och ordning Skellefteå, Norsjö och Umeå IKSU.

VVK hade mest och bäst koll på bollen under division 1-mötet. Foto: VVK
Powered by Labrador CMS