Den sjunde upplagan av Fight Club Rush i Västerås kommer att sändas digitalt, utan publik på plats i Västerås Arena. Foto: FCR

”Vi vill att sporten ska leva vidare”

Det kommer att hållas en Fight Club Rush 7 trots rådande restriktioner. Men MMA-galan den 4 juli i Västerås Arena blir annorlunda. Livesänd – utan publik på plats. – Vi vill att sporten ska leva vidare, säger Zlatko Ostrogonac, som arrangerar galan tillsammans med Västerås Fight Club.

Publicerad

Den senaste MMA-galan som hölls i Sverige innan coronapenademin var Fight Club Rush 6 i februari.

Västerås blir återigen skådeplats när de svenska kampsportarna nu kickar igång tävlandet igen.

– Vi har kikat på UFC:s koncept utan publik och började då planera för denna livestreamade galan och skickade in sanktionsansökan till Svenska MMA-förbundet, säger Zlatko Ostrogonac.

Det blev klartecken, med de restriktioner och förordningar som myndigheterna kräver för ett evenemang i dessa tider givetvis.

– Det blir till exempel enbart svenska fighters och inte mer än 40 personer totalt i hallen, inklusive utövarna, tränare, domare, funktionärer och annan nödvändig personal.

Varför gör ni det här?

– Vi vill att sporten ska leva vidare, fighters sitter bara och väntar runt om i Sverige på att få komma igång. Vi räknar inte med att tjäna några pengar på den här galan.

FCR 7 kommer att streamas live och gå att köpa via pay-per-view med expertkommentatorer.

Starttid för galan den 4 juli är satt till 15.00 och med tre proffsmatcher sju klass A-matcher väntas den pågå omkring fyra timmar.

– Det känns riktigt bra att vara tillbaka. Vi älskar att göra galor för folket, avslutar Zlatko Ostrogonac.

Här kan man köpa sin digitala biljett till galan.

Powered by Labrador CMS