Annelie Sjöholm har en spännande säsong framför sig – med spel på en högre tour än 2019. Dessutom ska hon försöka försvara sin titel i Anna Nordqvist Västerås Open. ”Absolut, det är ett av mina mål i år”, säger den 24-åriga Västeråsgolfaren, här på en bild från det lyckade Europatourkvalet i Spanien i januari i år. Foto: Privat

Västeråsgolfaren växlar upp i år – Europatouren för Sjöholm

Västerås främsta golfproffs på damsidan tar ännu ett kliv uppåt i år. Till den främsta Europaeliten. – Kul att få spela på en högre tour och mot bättre spelare, säger Västerås GK:s Annelie ”Annie” Sjöholm.

Publicerad

Förra säsongen, den andra som proffs, innehöll flera höjdpunkter för Annelie Sjöholm.

Hon svarade för en rad starka insatser på Letas-touren, undertouren till damernas Europatour LET, och kunde som kronan på verket inkassera sin första seger på Letas – dessutom på hemmaplan.

Efter en stark spurt lyckades 24-åringen vinna Anna Nordqvist Västerås Open inför en jublande hemmapublik.

– Det var den verkliga höjdpunkten förra året och mitt bästa golfminne hittills. En kompis filmade segerputten och jag fick den skickad till mig. ”Va, vann jag verkligen” har jag tänkt när jag sett på klippet, säger Annie.

Hon hade i Västerås Tidning strax innan tävlingen gått med att hon hade en dröm: att vinna just på hemmaplan.

– Ja, jag satte lite press på mig själv där, säger hon med ett skratt. Men det gäller att sikta högt och det kändes bra att gå ut med mitt mål offentligt också. Det blev ju en bra effekt.

Annelie Sjöholm med buckla och segercheck efter sin första vinst på Letas-touren i augusti ifjol, passande nog i hemmatävlingen Västerås Open. Foto: Svensk golf

Därför går hon redan här och nu ut med målsättningen när årets tredje upplaga av Västerås Open avgörs 6–8 augusti.

– Jag siktar absolut på att försvara titeln!

Om fjolårssäsongen var lyckad, så har årets börjat minst lika förtroendeingivande för Annelie Sjöholm.

Den inleddes redan i januari i Spanien på La Manga golfklubb med slutkvalet till Europatouren.

– Jag var direktkvalificerad dit eftersom jag kom topp-10 på rankingen förra säsongen, det kändes bra.

Hon tog väl tillvara på möjligheten och placerade sig som 37:a av över 200 spelare.

Det gav en bättre kategori, spelrätt, än hon hade ifjol och det gör att hon i år kommer att få mäta sina krafter med Europaeliten vid betydligt flera tillfällen.

– Ja, jag förväntar mig att Europatouren kommer att bli min huvudtour i år.

Hur känns det?

– Det känns jättebra, kul och utvecklande att spela på en högre tour mot bättre spelare.

Hon har faktiskt redan hunnit med tre Europatourtävlingar, två i Australien i februari och en i Sydafrika i början av mars.

– Jag missade båda kvalgränserna i Australien men fick spela slutvarvet i Sydafrika. Jag kände ändå att det fanns mycket positivt i spelet. Slagen satt betydligt bättre än närspelet, som blir lidande när man inte kan träna på bana lika mycket under vintern.

– Så jag är inte direkt orolig. Det kommer att bli bra, bara jag får komma igång och träna på bana.

Men just nu är även golfen satt på paus i coronavirusets spår och tävlandet har helt stannat upp.

– Jag vet inte när nästa tävling kommer att bli av. Flera tävlingar har ställts in redan. Det gäller bara att vänta och se och förbereda sig så bra man kan, säger Annelie Sjöholm.

Hon får med hjälp av filmklippet färdas tillbaka till förra årets höjdpunkt så länge – och drömma om nya fullträffar senare i år.

Annelie Sjöholm har en spännande säsong framför sig – med spel på en högre tour än 2019. Dessutom ska hon försöka försvara sin titel i Anna Nordqvist Västerås Open. ”Absolut, det är ett av mina mål i år”, säger den 24-åriga Västeråsgolfaren. Foto: Oliver Szabo/Frilansfotograferna
Powered by Labrador CMS