Zlatko Ostrogonac från Västerås MMA-organisation Fight Club Rush ser fram emot lördagens gala som blir den största hittills och kommer att visas i 180 länder. Foto: Privat och Stefan Lindgren

Västeråsgalan kan ses i 180 länder

I morgon smäller det igen. Från Västerås Arena sänds den andra MMA-galan i Norden via giganten UFC:s streamingtjänst UFC Fight Pass. 180 länder kan ta del av de nio fajterna med flera västeråsare. – Jag tror inte folk förstår hur stort detta är, säger Zlatko Ostrogonac i arrangörsstaben för Västerås allt mer växande MMA-organisation Fight Club Rush.

Publicerad

Västeråsgalan Fight Club Rush har satt avtryck i MMA-världen.

När det nu är dags för den nionde upplagan blir det den största och mest prestigefyllda hittills.

Och den som kommer att nås av överlägset störst publik och ses av en hel MMA-värld.

– Den kommer att kunna ses i 180 länder. Det är häftigt. Jag tror inte folk i Västerås förstår hur stort detta är. Det pratas om galan i stora MMA-medier i USA, säger Zlatko Ostrogonac.

Det är tack vare det nya unika samarbete som Västeråsorganisationen FCR MMA inledde strax före jul 2020 med den största aktören i branschen – giganten UFC.

Galan kommer att sändas via UFC:s prenumerationsbaserade streamingtjänst UFC Fight Pass, med mellan 300 000 och 400 000 prenumeranter.

Ett led i att lyfta arrangemanget ytterligare en nivå är också att galan flyttas till den största hallen i Västerås Arena – när publiken äntligen är välkomna tillbaka.

Hur är känslan att äntligen få arrangera galan inför publik igen?

– Känns grymt härligt, alltid kul med publiken som höjer stämningen.

Biljettåtgången har varit stor.

– Det finns bara ett fåtal biljetter kvar via Ticketmaster.

Totalt blir det nio högklassiga fajter under lördagen, med flera hemmahopp i buren.

Bland annat gör Alexander Lööf sin proffsdebut i mötet mot Amir Malekpour.

Och som delad huvdmatch går västeråsaren Zoran Milic, redo för en ny batalj efter sin debutseger i samma arena i våras. Denna gång mot Jonny Touma.

Intressant match på förhand blir även den med nästa förmodade kvinnliga stjärna från Sverige – Josefine Lindgren Knutsson.

– Josefin är nästa stora påskrivning från Sverige till UFC tror jag. Hon är extremt dominant, säger Zlatko Ostrogonac.

Nästa gala, FCR10, är redan planerad och kommer att hållas 20 november.

Powered by Labrador CMS