Stor brottarfest under hela helgen i Bombardier, signerat Västerås brottarklubb. Foto: VBK

Västerås laddar för stor brottarfest

900 deltagare, tio nationer, 1 400 matcher, nio mattor – under tre dagar. Brottarfesten Mälarcupen är här igen.

Publicerad

Nu till helgen, lördag–söndag, arrangerar Västerås brottarklubb återigen en av världens största brottartävlingar.

– Mälarcupen har satt Västerås på brottarkartan över hela världen, det är vi stolta över. Och den här helgen betyder mycket, inte bara för brottningen, hela Västerås och framför allt näringslivet känner av det, berättar tävlingsledare Anders Morsing.

Årets startfält representeras av deltagare från tio nationer, bland annat kommer USA med ett 60-tal brottare, flera med landslagsmeriter. Även Vitryssland skickar landslagsbrottare.

– Vi räknar med att bli närmare 900 brottare och de utländska klubbarna sätter givetvis extra prägel på helgens tävling, säger Anders Morsing.

Tävlingen riktar sig till deltagare som är från åtta år upp till seniorer i både dam- och herrklasser.

Mälarcupen avgörs i Bombardier Arena. Det kommer att brottas cirka 1 400 matcher på nio mattor i A- och C-hallen.

Arrangörsklubben VBK ställer upp med ett mycket starkt startfält.

– 2018 har varit ett fantastiskt år för oss. Inte bara resultatmässigt med flertalet SM-guld, utan även att vi växer som klubb. Vi har fått flera duktiga brottare att flytta till staden för att bli en del av vår klubb. Även på barn- och ungdomssidan ser vi en uppgång. Många av våra tjejer och killar har chans till fina placeringar på Mälarcupen, fortsätter Anders Morsing.

– Mälarcupen är ett perfekt tillfälle för alla att komma och se brottning. Vill man se blomkålsöron på nära håll är det Bombardier arena som gäller i helgen, avslutar Anders Morsing med ett skratt.

Det är fri entré hela helgen.

Powered by Labrador CMS