Västerås cheerleading blev, liksom här på Ungdomsidrottsgalan 2020, prisade. Nu är det Västerås idrottsallians som utsett föreningen till Årets förening. Foto: Melvin Gustafsson.

Västerås Cheerleading är Årets förening

Varje år hyllar Västerås Idrottsallians idrottsutövare och ledare i Västerås i samband med sitt årsmöte. Till Årets förening har nu Västerås Cheerleading utsetts.

Publicerad

Västerås Idrottsallians årsmöte hölls digitalt med 22 deltagare.

Jan Carlsson blev omvald som ordförande.

– Det blev ingen kupp i år heller så jag sitter kvar, säger idrotts- och bilhandlarprofilen Carlsson med ett leende.

Mötesordförande Vicki Skure-Eriksson ledde ett livligt årsmöte med dagens föreningssituation och Västeråsidrottens uppstart efter coronapandemin i fokus.

– Givetvis blev det mycket diskussioner kring det viktiga ämnet och hur situationen ser ut bland våra föreningar i staden, säger Jan Carlsson.

På mötet utsågs också som brukligt vinanrna av Idrottsalliansens utmärkelser Årets förening, Årets ledare och Årets unga ledare.

– Vi tycker att det är viktigt att med dessa utmärkelser motivera och lyfta fram idrottsutövarna och föreningarna.

Årets förening 2020 blev Västerås Cheerleadingförening – även kallade Rising Cheer Athelticsmed motiveringen:

”På relativt kort tid så har Rising Cheer Atheltics, vuxit till en verksamhet med 250 aktiva mellan 4-19 år och 40 tränare där majoriteten (90%) är tonåringar som själva tävlar eller har tävlat i cheerleading. Föreningen erbjuder en fantastisk kombination av träning i teambuilding, styrka, smidighet, koordination och kondition. Redan nu har Rising Cheer Athletics satt Västerås på cheerleadingkartan genom framgångar på tävlingar på riksnivå samt fostrat tre aktiva till landslaget”.

Årets ledare blev Erik Wik, Västerås Cykelklubb MTB. I motiveringen står bland annat:

”Erik Wik har tagit ett stort ansvar för den blå gruppen som är den största barn/ungdomsgruppen i Västerås Cykelklubb. Erik förmedlar genuin cykelglädje. Han inspirerar ungdomar och vuxna ledare att prova och utmana sig själva och göra många nya saker i skogen på sin cykel. Med sina erfarenheter som en av Sveriges bästa MTB-cyklister på 90-talet bidrar han starkt till att andra provar tekniska övningar som utmanar och är roliga”.

Rebecca Ericsson, Rönnby Västerås IBK Ungdom, fick ta emot utmärkelsen Årets unga ledare ”för sitt engagerade, ansvarsfulla och mångåriga uppdrag som ledare för Rönnbys innebandyskola”.

Styrelseledamöter, Västerås Idrottsallians

► Jan Carlsson, ordförande (omval, 1 år))

► Christer Brostedt, (omval, 2 år)

► Stefan Hagström, (omval, 2 år)

► Christina Liffner, vice ordförande (omval, 2 år)

► Gisela Stockhaus, suppleant (omval,1 år)

► Suzanne Ericsson (nyval, 1 år)

► Tomas Svensson, suppleant (nyval, 1 år)   

Ledamöter som har 1 år kvar på sitt mandat:

► Hannu Högberg. ledamot               

► Anders Myhrman, sekreterare                  

► Christer Persson, kassör

Powered by Labrador CMS