VB-laget – med nye coachen Demond ”Hutch” Wiltshire – som fått en smakstart på årets säsong i Basketettan. Foto: Bjarnefeldt Photography

Västerås Basket hetare än Fryshuset

Västerås Basket har fått en flygande start på årets säsong i ettan. Andra raka segern plockades hem i Viksängshallen i lördags sedan VB varit klart hetare än Fryshuset.

Under ledningen av nye coachen, amerikanen Demond ”Hutch” Wiltshire, har Västerås basketdamer fått en smakstart på säsongen i landets näst högsta serie.

Möjligen extra taggade av lokala hiphop-duon Upplopps uppvärmning före matchen tog VB tag i taktpinnen i hemmapremiären mot Fryshuset Basket relativt omgående. Ledning efter den första perioden med 15–10.

I den andra perioden gjorde VB ett ryck och gick upp i en 15-poängsledning efter att ha vunnit perioden med 19–9.

Den enda helt jämna perioden var den tredje, 12–12.

Men Västerås kontrollerade matchen och vann även den sista perioden, 24–21, vilket gav slutresultatet 70–52 och alltså andra raka segern efter premiärvinsten borta mot AIK med 77–70.

Hemmalagets Lovisa Hägg utsågs till matchens lirare efter en helgjuten insats. Andra spelare att lyfta fram var Amelie Nilsson som nu gjorde över 30 poäng (31) för andra matchen i rad samt Kajsa Carlsson för hennes uppoffrande spelstil och trepoängare mot slutet av matchen som var en riktig delikatess à la Stephen ”Steph” Curry (enligt ögonvittne på plats).

Till helgen väntar Östersund på bortagolv i den tredje omgången av Basketettan.

Amelie Nilsson gjorde över 30 poäng (31) för andra matchen i rad. Foto: Bjarnefeldt Photography