Flerfaldiga världsmästarna, med två Rönnbyspelare, besöker Västerås för ett träningsläger. Foto: Per Wiklund/Svensk Innebandy

Världsmästarna kommer till Västerås

Som en del i uppladdningen inför VM nästa år gästar damlandslaget i innebandy Västerås sista helgen i maj.

Publicerad

Den 26–29 maj får Västerås finbesök av Sveriges damlandslag i innebandy, som försvarat VM-guldet sedan 2007. Laget kommer till Västerås med anledning av ett träningsläger som är en del av uppladdningen inför nästa års VM.

På schemat står aktiviteter, träning och internmatcher som kommer att vara öppna för publik samt sändas på InnebandyTV.

– Vi hoppas på en folkfest på plats i Västerås och att många tar chansen att se och träffa världsmästarna på plats, säger förbundskaptenen Åsa Karlsson i ett pressmeddelande.

Även Sofie Andersson, elit och landslagschef, ser fram emot träningslägret.

– Vi ser fram emot att komma till Västerås och är tacksamma över att vi blir mottagna med öppna armar av Västerås Stad och Västmanlands Innebandyförbund, säger Sofie Andersson. Hon fortsätter:

– Efter en lång period med spel inför tomma läktare var det uppenbart under VM i Uppsala att publiken betyder mycket för sporten och för tjejerna i landslaget. Vi vill öppna upp dörrarna till landslaget och komma närmre fansen, samtidigt som vi vill höja intresset för innebandyn hos de som ännu inte är innebandyfrälsta. Vi hoppas att många tar tillfället i akt att se världens bästa damlandslag på plats i Västerås under de här internmatcherna. Vi hoppas också att det här är starten på fler givande samarbeten med distrikt och destinationer runt om i landet.

Under helgen kommer det att erbjudas tillfällen för fans att träffa spelare och ledare i samband med matcherna.

Klockan 18 fredagen den 27 maj spelas den första matchen och klockan 15 dagen efter spelas den andra.

Med i den svenska truppen finns Rönnbyspelarna Wilma Johansson och Jonna Sjöberg.

Powered by Labrador CMS