Martin Landström och VSK föll tungt i premiären Foto: STEFAN LINDGREN×1 / 3Visa bildtextBild 1 av 3

Tung start för VSK – förlorade överraskande mot Sirius

VSK Bandy fick allt annat än en bra start på årets Elitserie. Högst oväntat förlorade grönvitt med 6–7 hemma mot Sirius.

Publicerad

Årets Elitserie har dragit igång. För VSK:s del var det hemmamatch mot Sirius från Uppsala. VSK inledde bäst och tog också ledningen med 1–0 genom Stefan Edberg. Fram till och med målet hade grönvitt bra kontroll på händelserna. Sedan blev det en matchbild som passade gästerna betydligt bättre än VSK. I halvtid hade Sirius vänt på steken och gick till halvtidsvila med en 2–4 ledning.

VSK fick sedan en bra inledning på andra halvlek efter att Daniel Johansson reducerat i den 49:e minuten. Men 18 minuter senare hade Sirius gått ifrån till 3–7 efter att ha utnyttjat sina chanser på bästa sätt. VSK gav inte upp utan jagade nästa ifatt, närmare än 6–7 kom man inte denna kväll. VSK tränare Michael Carlsson var naturligtvis besviken efter matchen.

– Det är klart att vi inte är nöjda med den här insatsen. Vi ska inte glömma att vi mötte ett bra Sirius idag. Det blev en tuff match för oss där vi fick jaga från mitten av första halvlek och hela vägen in.

Är du förvånad att Sirius var så pass bra?

– Nej vi vet att dem är bra, de har bra fart och det visste vi om.

Första kvarten var ändå bra från er sida, vad var det som gjorde att ni tappade kommandot i matchen?

– Vi fick väldigt opsykologiska mål emot oss hela tiden. Sedan kom vi ut bra i andra halvlek, gjorde mål direkt och då gjorde Sirius mål i anfallet efter. Vi skulle varit lite mer noggranna, haft lite mer metodik och konsekvens i vårt spel. Jag tycker att vi lämnade över innehavet till Sirius där de fick äga spelet och de gjorde det bra.

En av sakerna som inte fungerade hos VSK var mittfältsspelet. Grönvitt hade problem med att bromsa upp Sirius spelvändningar och fick inte det offensiva spelet att lossna.

– Allt hör ihop, får man inte till anfallen ordentligt med avslut blir det lite glapp mellan lagdelarna i defensiven, det utnyttjade Sirius bra idag.

Finns det något som ni kan ta med er från matchen?

– Det är klart, vi ligger under med tre mål och gör match av det hela vägen in, det tar vi med oss. Men det är klart att vi gärna hade velat fått till ett kvitteringsmål. Det var en sån premiär som vi får lära oss av och gå vidare.

Det hör inte till vanligheterna att ni släpper in sju mål på hemmaplan, vad säger du om det?

– Det känns naturligtvis inte bra. Det är helheten som gör att det blir bra lägen för Sirius. Det var vårt anfallsspel som inte var allt för synkat. Det märktes att vi haft det lite hackigt under försäsongen men det kommer att bli bättre, avslutar Michael Carlsson.

MATCHFAKTA, ELITSERIEN

Västerås SK–IK Sirius 6–7 (2–4)

Mål: 1–0 (5) Stefan Edberg, 1–1 (22, hörna) Jimi Heinonen (Ted Haraldsson), 2–1 (25) Martin Landström (Daniel Johansson, 2–2 (26) Teemu Määttä (William Liw), 2–4 (45+, straff) Jimi Heinonen, 3–4 (49, hörna) Daniel Johansson (Janne Rintala), 3–5 (50) August Elebring (Teemu Määttä), 3–6 (52) Simon Karlsson (Nils Bergström), 3–7 (67) Kalle Mårtensson (Nils Bergström), 4–7 (68) Daniel Johansson (Tobias Holmberg), 5–7 (71) Daniel Johansson (Tobias Holmberg), 6–7 (90, hörna) Jesper Hermansson (Martin Landström)

Publik:1 596.

Powered by Labrador CMS