Gula laget tog hem segern under VIK:s ispremiär inför en välfylld ABB Arena. Foto: STEFAN LINDGREN×1 / 5Visa bildtextBild 1 av 5

Stort intresse för VIK:s ispremiär

VIK svarade för en strålande fjolårssäsong. Nu laddar gulsvart för att återupprepa insatsen och lördagens ispremiär lockade stort intresse från supportrarna. – Det är skönt att vara igång, säger VIK:s tränare Thomas Paananen till Västerås Tidning.

Publicerad

Strålande solsken var inget som hindrade hockeyintresserade Västeråsare att bege sig till ABB Arena för att titta på VIK:s ispremiär. Efter gulsvarts succésäsong var det många som var nyfikna på årets lagbygge. Västerås Tidning passade på att prata med tränaren Thomas Paananen om nyförvärven och hans tankar om den stundande säsongsstarten.

– Det har inte varit så svårt att ladda om, vi har hittat nya mål och kommer att fortsätta med konceptet vi har byggt upp. Vi hade en bra säsong förra året vilket gjorde att många spelare kunde ta steget upp i SHL. Vi har fått in väldigt intressanta spelare som är liknande med de som vi har tappat, det känns spännande.

Vi bad Paananen att gå igenom nyförvärven i truppen och här är hans ord om var och en.

MålvakterJesper Myrenberg & Emil Kruse

– Om vi börjar med Myrenberg fick han vara med lite redan ifjol. Han var med oss ett antal matcher och fick stå mot Södertälje och visade vilken bra målvakt han är. Det finns en stor uppsida på honom, liknande Ersson.

– Sedan har vi Kruse som är en mer etablerad och har varit förstemålvakt i Hockeyallsvenskan och har känt på SHL. Han har väntat på det sista genombrottet och det kommer han att ta här.

BackarCalle Ehrnberg, August Nilsson, Erik de la Rose, Jarome Leduc

– Vi har tagit in Calle Ehrnberg som bara var med och tränade under förra säsongen. Han är en jätteintressant back tycker jag. Sedan har vi värvat in två stycken rightbackar (de la Rose & Leduc) som är tänkta att spela powerplay. De har sett bra ut, Leduc har bara en träning eftersom han kom igår. Det är intressant och de finns mycket hockey i dem bägge. Sedan har vi tagit August Nilsson från Karlskrona. Jag har själv tränat honom i juniorerna och han påminner mycket om Alexander Younan i spelsättet.
Kedjespelare
Viktor Hertzberg, Alexander Lunsjö, Daniel Öhrn, Mattias Kalin, Kelsey Tessier

– I Hertzberg har vi en väldigt bra sniper och vi kommer att behöva hans målskytte under säsongen. Han har gjort mycket mål under hela sin karriär och det hoppas vi att det ska fortsätta här i Västerås. Lunsjö har jag sett mycket i division 1 där han varit en av de bästa ytterforwards. Nu har han en säsong i Hockeyallsvenskan och påminner mycket av de spelare som gått till SHL, han är en jättetalang och duktig i en mot en situationer.

– Sedan har vi tagit in Mattias Kalin & Daniel Öhrn och Kelsey Tessier som tre centrar. Kalin är mer en defensiv center medans Öhrn och Tessier ska leda vår offensiv. Det känns intressant där också, Öhrn har jag följt mycket i Hockeyallsvenskan och som junior. Det är fantastiska människor som vet vad de är bra på och det ska vi fokusera på.

Kan någon av de nya axla Lukas Zetterbergs roll som målskytt?

– Vi kommer att få vrida lite på det. Vi har kanske inte det skottet som Lukas har och som tagit honom till SHL. Vi har mycket idéer om hur vi ska bygga vårt powerplay.

Kommer det bli några stora förändringar i sättet att spela, eller kan man vänta sig samma som förra säsongen?

– Vi kommer att bygga vidare på det. Vi tycker att vi fått in skicklighet på backsidan, just det här med små instick som gör att vi kan vårda pucken ännu mer än förra året. Grunden kommer definitivt vara den samma med fart och framför allt med ordet att tävla hårdare än vår motståndare, avslutar Thomas Paananen.

FAKTA

Nyförvärv
Daniel Öhrn, center, Tingsryd
August Nilsson, back, Karlskrona
Emil Kruse, målvakt, Västervik
Jesper Myrenberg, målvakt, Linköping
Alexander Lunsjö, forward, Almtuna
Viktor Hertzberg, forward, Almtuna
Erik de la Rose, back, Sparta Prag
Mattias Kalin, center, Vita Hästen
Kelsey Tessier, center, Vienna Capitals
Jerome Leduc, back, Dornbirner EC


 

Powered by Labrador CMS