Lukas Zetterberg återvänder till VIK efter att ha fått sparsamt med speltid i SHL-klubben Brynäs. Foto: STEFAN LINDGREN/Arkiv

Stjärnan lämnar SHL – återvänder till VIK

Under morgonen blev det klart att VIK får en riktigt stark förstärkning till laget. Förra årets stora succéspelare Lukas Zetterberg blir utlånad från SHL-laget Brynäs för att spela resten av säsongen i moderklubben. – Om det är något lag jag vill till nu så är det VIK, säger Lukas Zetterberg till VIK.se

Publicerad

Han gjorde 43 poäng i Hockeyallsvenskan för Västerås IK förra säsongen. Nu är Lukas Zetterberg tillbaka i Gulsvart. Comebacken sker redan på lördag hemma mot BIK Karlskoga.

Lukas Zetterberg lämnade inför den här säsongen Västerås IK för spel i SHL med Brynäs. Där har det hittills blivit två poäng på tolv matcher och sparsamt med speltid. Brynäs och Västerås IK är nu överens om ett avtal där VIK lånar Zetterberg resten av säsongen 19/20.

– Ett gemensamt beslut från mig och Brynäs, att jag ska bli utlånad. När beslutet väl var taget fanns det bara ett lag som gällde för mig. Det fanns intresse från andra klubbar, bland annat i Finland, men jag kände att om det är något lag jag vill till nu så är det VIK, säger Lukas Zetterberg till klubbens hemsida.

Zetterberg gör sin första träning med laget under torsdagen och är spelklar till hemmamatchen mot BIK Karlskoga på lördag.

Powered by Labrador CMS