Robin Blommé hyllades efter sin sista match i den grönvita tröjan. I samma match blev även försvararen målskytt. Nu är det klart att han blir sportchef i VSK. Foto: STEFAN LINDGREN

Spelade upp VSK i Superettan – nu blir han sportchef i klubben

Nu är det klart vem som blir ny sportchef i VSK Fotboll. Jobbet går till den före detta spelaren Robin Blommé, som därmed lämnar sin tjänst som players manager i klubben. Han tillträder sin tjänst den 1 januari 2020 och arbetar fram till dess som tillförordnad sportchef.

Publicerad

– Det känns väldigt bra att få en sportchef på plats och att det är Robin som kliver in. Det gör att vi behåller kontinuiteten, enklare kan ta tillvara erfarenheterna från årets arbete snabbare och ta den sportsliga verksamheten till en ny nivå inför nästa säsong, säger Ado Sadzak, sportsligt ansvarig i VSK Fotbolls styrelse, till VSK:s hemsida.

Robin Blommé ser fram emot att tillträda sin nya roll.

– Jag fick frågan och landade i att jag tror mig kunna tillföra mycket och och påverka klubben positivt. Jag kommer som alltid gå in med hela min själ, men har egentligen mer klubbens bästa för ögonen snarare än en personlig ingång i detta, säger Robin Blommé till vskfotboll.nu.

I den nya tjänsten som sportchef får Blommé huvudansvar för hela VSK Fotbolls sportsliga verksamhet, inklusive akademin och ungdomslagen. Han svarar precis som klubbchefen direkt till VSK Fotbolls styrelse.

Robin Blommé spelade i VSK-tröjan från 2007 fram till förra säsongen. I samband med att VSK kvalificerade sig för Superettan valde han att lägga skorna på hyllan och fick istället en roll i ledarstaben.

Powered by Labrador CMS