Martin Landström och hans VSK hade inte marginalerna med sig mot Bollnäs Foto: STEFAN LINDGREN

Små marginaler när VSK föll i första kvarten

VSK Bandy fick allt annat än en smakstart på årets slutspel. I den första kvartsfinalen mot Bollnäs fick grönvitt se sig besegrade med 7–4. – De hade marginalerna med sig och fick en ledning som de kunde spela på, säger VSK:s Martin Landström.

Publicerad

VSK hade inte marginalerna med sig i den första kvartsfinalen mot Bollnäs. Hemma i ABB Arena vann gästerna rättvist med 7–4 efter att de varit i ledningen i större delen av matchen. VSK tog visserligen ledningen med 1–0 men sedan var det Bollnäs som hade kommandot i matchen.

VSK:s anfallsess Martin Landström summerar matchen för Västerås Tidning.

– Det var en jämn match och jag tycker att det var lika mycket lägen åt bägge håll. De hade marginalerna med sig och fick en ledning som de kunde spela på. Vi matade på under hela matchen men fick lite psykologiska mål emot oss när vi var på väg ifatt. Men det är först till tre matcher, säger Landström.

Ni var på väg ifatt i början av andra halvlek, hur tungt var de att de gjorde mål efter era reduceringar?

– Det fick lite psykologisk tunga mål, så är det. Men vi matade på i hela matchen och det ska avgöras efter fem matcher. Nu ska vi upp till Bollnäs på måndag och den matchen ska vi ta hem.

Vad var skillnaden mellan er och Bollnäs idag?

– Det var små marginaler. Jag tycker att vi hade minst lika många lägen som dem i första halvlek, och då stod det 3–1 till dem. Då blev det lite jagande i hela matchen, så är det ibland. Vi gör ingen jättedålig match men vi hade marginalerna emot oss och de ska vi jobba till oss på måndag.

Vad i spelet förutom marginalerna måste bli bättre?

– Marginalerna jobbar man till sig och vi ska jobba hårdare än vad vi gjorde idag. Vi jobbade bra idag med och hade kunnat vinna den här matchen. Sedan kan vi få till lite mer spel på offensiv planhalva och inte gå direkt, men det hänger ihop med om man har en ledning att spela på. Har man en ledning att spela på blir det lite lättare att spela coolare, vi blev lite forcerande idag. Det här var inte fy skam, vi hade likaväl kunnat vinna med 7–4 känns det som. Vi lägger oss inte ner och dör, utan vi ska upp på hästen och köra på måndag, avslutar Martin Landström.

Foto: STEFAN LINDGREN
Foto: STEFAN LINDGREN
Foto: STEFAN LINDGREN
Foto: STEFAN LINDGREN

MATCHFAKTA, KVARTSFINAL 1

Västerås SK–Bollnäs GIF 4–7 (1–3)

Målen: 1–0 (11, hörna) Joel Engström (Jesper Jonsson), 1–1 (16, hörna) Christoffer Fagerström (Per Hellmyrs), 1–2 (29) Daniel Mossberg (Per Hellmyrs), 1–3 (37, hörna) Christian Mickelsson (Per Hellmyrs), 2–3 (46) Robin Andersson (Martin Landström), 2–4 (51) Christian Mickelsson (Daniel Mossberg), 3–4 (58) Martin Landström, 3–5 (66, straff) Christoffer Fagerström, 3–6 (67) Christoffer Fagerström (Oskar Westh), 4–6 (70) Daniel Johansson, 4–7 (76) Christoffer Fagerström (Daniel Mossberg).

Powered by Labrador CMS