P02-landslagets och Skiljebos SK:s Dennis Collander med kaptensbindeln. Foto: Privat

Skiljebo säljer unga jättelöftet till allsvensk klubb

Dennis Collander, Skiljebo SK:s 16-årige mittfältslöfte, som också gjort succé i P02-landslaget går nu till den allsvenska klubben Örebro SK. – Vi är väldigt glada över att vi har fått fram en sådan spelare. Det är väldigt många klubbar som hört av sig, berättar Lars Kjellstrand, sportsligt ansvarig i Skiljebo SK.

Publicerad

Dennis Collander är bara 16 år men har både hittat sin fasta plats i Skiljebo SK:s a-lag och i P02-landslaget. Nu tar fotbollskarriären ännu en ny vändning:

– Vi är överens lagen emellan så han kommer att gå till Örebro. Han kommer att börja träna, och börja konkurrera i deras allsvenska trupp, alltså a-laget, berättar en glad Lars Kjellstrand som är sportsligt ansvarig för Skiljebo SK.

Vad betyder det här för Skiljebo SK?

– Det visar att vi har en bra verksamhet och att spelare härifrån också kan ta sig vidare. Så det är en fjäder i hatten till hela ungdomsverksamheten, men även till a-lagsverksamheten som idag består av många unga spelare.

Vad betyder det för er ekonomiskt?

– Vi får en viss typ av ersättning, det handlar inte om några större summor, men det är väl alltid välkommet i en förening. Men det rör sig inte om några större belopp.

Trots 16-åringens jättetalang var det inte så att Skiljebo SK försökte hålla kvar honom i klubben, erbjudandena har snarare varit många och det har handlat om att hitta något som känts rätt.

– Vi är jätteglada för det här som förening och önskar Dennis stort lycka till.

Dennis Collander kommer att börja träna i Örebro inom den närmsta framtiden.

Powered by Labrador CMS