Christoffer Kahlson avgjorde derbyt i innebandyettan när han satte 7-6 i förlängningen mot Surahammar. Foto: STEFAN LINDGREN×1 / 5Visa bildtextBild 1 av 5

Skälby tog säsongens första derbyseger

Ett rafflande och spännande derby i innebandyettan var vad Skälby och gästande Surahammar bjöd på. Efter att matchen hade svängt ett par gånger var det tillslut Skälby som stod som segrare med 7–6 efter att forwarden Christoffer Kahlson avgjort i förlängningen.

Publicerad

Skälby är inne i ett riktigt stimm och har visat strålande form under de senaste månaderna. Det var även Skälby som började klart bäst i derbyt mot Surahammar. Efter den första perioden var det hemmalaget som var i ledningen med 2–1.

– I första perioden var vi riktigt bra och där tycker jag att det var vi som styrde och ställde och hade kontroll på grejerna, säger Christoffer Kahlson.

I andra perioden fortsatte Skälby på inslagen linje då man gick ifrån till en 4–1 ledning efter två mål av Anton Dahlström. Men Surahammar bjöds in i matchen då de fick spela powerplay, något som brukslaget är erkänt starka på. Med tre snabba mål så var Surahammar tillbaka och matchen var kvitterad.

Surahammar fortsatte att trycka på för ett ledningsmål, men mitt i offensiven tilldömdes Skälby ett straffslag efter att gästernas målvakt Ilja Seborn fällt en Skälbyspelare. Stekhete Anton Dahlström visade inga nerver utan satte sitt fjärde mål i matchen fram till 5–4 för Skälby. Men en ny Skälbyutvisning skulle återigen bli förödande. Surahammar behövde endast 15 sekunder på sig för att kvittera då Alexander Schlugi gjorde sitt tredje mål i perioden. 25 sekunder senare tog Surahammar ledningen för första gången i matchen då Jonas Engström hittade rätt.

– Vi började bra även i den andra perioden, sedan fick vi några utvisningar. Det var mycket gnäll på domarna och vi tappade fokus och då vände Surahammar på matchen, säger Kahlson.

Trots att Surahammar tog över matchbilden i andra perioden kom Skälby tillbaka starkt i tredje.

– Jag tycker att vi hittade tillbaka till vårt spel i tredje perioden. Vi kommer inte upp i samma nivå som i första perioden. Men det kändes som att vi hade mer boll och försökte att skapa lägen. Det är mycket skott utifrån men det är nära att någon boll slinker in.

Efter tre spelade perioder var resultatet 6–6. I förlängningen var det Skälby som äntligen fick stå som segrare i ett derby den här säsongen. Christoffer Kahlson är ingen van matchhjälte men han var otroligt glad efter att ha fått avgjort matchen.

– Vi ville ha tre poäng för vi var tre poäng efter dem i tabellen. För att gå ikapp hade vi behövt en trea. Men vi är nöjda med att vinna derbyt och det är den första derbyvinsten vi har i år och det var ruskigt skönt att vi tar bonuspoängen, avslutar Christoffer Kahlson.

MATCHFAKTA, INNEBANDYETTAN

Skälby IBK–Surahammars IBF 7–6 (2–1, 3–5, 1–0, 1–0) SD

Första perioden: 1–0 (3.18) Marcus Kaipainen (Max Molander), 1–1 (13.36) Marcus Jonsson (Alexander Schlugi), 2–1 (14.47) Anton Dahlström (Daniel Johannesson) spel fem mot fyra.

Andra perioden: 3–1 (1.07) Anton Dahlström (Max Molander), 4–1 (2.24) Anton Dahlström (Mattias Lindfors), 4–2 (6.03) Alexander Schlugi (Jack Kvist), 4–3 (6.07) Oskar Backlund (Niklas Palovaara), 4–4 (9.14) Alexander Schlugi (Jack Kvist) spel fem mot fyra, 5–4 (13.28) Anton Dahlström, straff, 5–5 (14.28) Alexander Schlugi (Jack Kvist) spel fem mot tre), 5–6 (14.53) Jonas Engström (Alexander Schlugi) spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 6–6 (2.54) Kevin Holmberg Moreno (Emil Eriksson)

Förlängning: 7–6 (0.22) Christoffer Kahlson (Alexander Springfeldt)