Martin Landström och hans VSK var på ett riktigt spelhumör i matchen mot Frillesås. Foto: STEFAN LINDGREN×1 / 5Visa bildtextBild 1 av 5

Seger för ett VSK på spelhumör

VSK Bandy hade inga som helst problem med att besegra nästjumbon Frillesås BK. Hemma i ABB Arena Syd kunde grönvitt ta en rejäl storseger som slutade 10–2.

Publicerad

VSK Bandy har sakta men säkert börjat klättringen i tabellen efter en trög höst. Idag tog grönvitt sin tredje seger på de fyra senaste matcherna efter att man kört över Frillesås i den första halvleken. En av VSK:s bästa spelare för dagen var Martin Landström som summerar matchen för Västerås Tidning.

– Det var bestämt från start och vi tog verkligen jobbet och var lite halvgrinigt och vi visade att det var våra poäng idag, säger Landström.

Hade ni snackat att komma ut så hårt som ni gjorde?

– Vi är inte riktigt i det läget att vi kan slappna av, utan vi är i behöver alla poäng som vi kan och få med oss bra grejer från varje match. Vi hade kanske kunnat stöka av det här med lite lägre intensitet, men vi behöver vara rejäla och ordentliga i 90 minuter i varje match och stå upp för varandra och ta jobbet och göra det som vi bestämt. Så nu ska vi se till att klättra vidare den här säsongen.

Sätt till övertaget kunde ni ha gjort fler mål i första halvlek, håller du med?

– Ja så är det, men samtidigt gjorde vi sex. De hade även några lägen och man kan inte göra mål på allt. Men det var en skön seger och bra signaler till varandra.

Det blixtrade till stundtals i andra halvlek, ville ni bara bevaka ledningen?

– Det är svårt att hålla det uppe i 90 minuter samtidigt som Frillesås kanske inte orkade att anfalla lika mycket. Det gjorde att de hamnade längre ner och då blev det inte lika mycket ytor att spela på. Sedan går det inte att lura sig själv lika mycket heller, matchen var ju död. Men vi gjorde det bra och jobbade hela vägen in och vinner med 10–2 och får med oss åtta plusmål, det är fantastiskt.

Vad säger du om din egna insats, du var lite överallt på planen?

– Jag var taggad som hela laget och vill verkligen ha de här två poängen. Jag försökte att gå i bräschen och jobba hårt och vara lite halvgrinig och riva och slita i dem och visa vägen. Det var en skön seger och jag tror att de andra lagen tappade poäng, så vi tog nog något steg i tabellen, avslutar Martin Landström.

MATCHFAKTA, ELITSERIEN

Västerås SK–Frillesås 10–2 (6–0)

Målen: 1–0 (7) Oscar Gröhn (Niklas Gifting), 2–0 (9) Jesper Jonsson (Tobias Holmberg), 3–0 (26) Tobias Holmberg (Kasper Sandgren), 4–0 (32) Martin Landström, 5–0 (40) Martin Landström (Jesper Jonsson), 6–0 (43) Joel Engström (Daniel Johansson), 6–1 (64, straff) Adam Rudell, 7–1 (68) Daniel Johansson (Tobias Holmberg), 7–2 (69) Elias Modin, 8–2 (70) Robin Andersson (Tobias Holmberg), 9–2 (86) Niklas Gifting (Robin Andersson), 10–2 (86) Oscar Gröhn (Jesper Hermansson)

Powered by Labrador CMS