Säsongen är över för VSK Bandy, Bollnäs vann den femte och avgörande kvartsfinalen med 5–3 och kvartsfinalserien med 3–2 i matcher. Foto: STEFAN LINDGREN

Säsongen är över för VSK Bandy

VSK Bandy är utslagna ur slutspelet efter att Bollnäs vunnit den femte och avgörande kvartsfinalen med 5–3. – Det var en tung femte och avgörande match, säger VSK:s tränare Michael Carlsson.

Publicerad

VSK Bandy lyckades inte att ta sig sig till semifinal i årets slutspel. I den femte kvartsfinalen hamnade Grönvitt i ett för stort underläge efter första halvlek och lyckades aldrig komma ifatt Bollnäs. VSK:s tränare Michael Carlsson kommenterar den femte kvartsfinalen på följande sätt.

– Vi började starkt men sedan fick Bollnäs för lätta mål och vi fick kämpa för våra. Det var en tung femte och avgörande match och det är bara att gratulera Bollnäs.

Bollnäs 2–1- och 3–1-mål kändes psykologiskt jobbiga. Hur tungt var det att få de målen mot er?

– Det var tungt, jag tror det var ett självmål och en hörnretur som de fick ta hand om, det var tunga mål att få emot sig. Vi fick kämpa i motvind ganska tidigt i första halvlek. Sedan kunde de spela på det och var ganska låga i sitt försvarspel och gjorde det väldigt svårt för oss.

Ni saknade inte chanser att komma ifatt, hur ser du på det?

– Jag tror att vi hade två ribbträffar i först halvlek och det är små marginaler som avgör, men man måste göra mål på de där chanserna.

Är det det som är den stora skillnaden?

– Det kunde spela på sin ledning och kunde hålla sin matchplan med ett lågt försvarsspel. De har haft det tufft i två matcher och det var klart att de skulle skulle försöka med något annat, de lyckades idag och det är bara att gratulera Bollnäs.

Hur summerar du säsongen i stort?

– Vi är ett ungt lag och jag tycker att vi har kämpat under hela säsongen på ett väldigt bra sätt. Vi tog den här kvartsfinalserien till en femte och avgörande efter ett tufft underläge med 0–2 i matcher. Hade vi gått till semifinal hade det varit väl godkänt, avslutar Michael Carlsson.

VSK:s tränare Michael Carlsson var besviken efter grönvitts uttåg. Foto: STEFAN LINDGREN

MATCHFAKTA, KVARTSFINAL 5

VSK Bandy – Bollnäs 5–3 (1–4)

Målskyttar VSK Bandy: Daniel Johansson 2, Robin Andersson

Powered by Labrador CMS