Östman tvåmålsskytt när VIK vann

VIK fortsätter att vinna på hemmaplan. Under onsdagskvällen besegrades Tingsryd med 4–1. Kvällens stora matchhjälte var Kalle Östman som svarade för två av målen.

Publicerad

VIK är ett av Hockeyallsvenskans starkaste hemmalag. Ikväll vann man hemma i ABB Arena för 16:e gången den här säsongen. Det betyder att är det bara topplaget Oskarshamn som är bättre hemmalag i Hockeyallsvenskan än gulsvart.

I kvällens match öppnade VIK starkt och tog ledningen med både 1–0 och 2–0 i den första perioden. Målen gjordes av Kalle Östman och Mikael Frycklund.

I andra perioden reducerade Tingsryd. Men VIK svarade genom Kalle Östman som i power play gjorde sitt andra mål för matchen och såg till att laget hade en tvåmålsledning med sin in i den tredje perioden.

I den sista perioden lyckas VIK hålla tätt, bland annat efter några fina räddningar av Samuel Ersson. Periodens enda mål görs av Sebastian Benker som fastställde slutresultatet till 4–1.

Matchfakta: VIK–Tingsryd 4–1 (2–0, 1–1, 1–0)

Första perioden: 1-0 (04.12) Kalle Östman (Lukas Zetterberg, Marcus Bergman), 2-0 (13.25) Mikael Frycklund (Fredrik Johansson, Alexander Lindelöf)

Andra perioden: 2-1 (09.30) Daniel Öhrn (Max Novak) spel fem mot fyra, 3-1 (16.33) Kalle Östman (Fredrik Johansson) spel fem mot fyra

Tredje perioden: 4-1 (11.34) Sebastian Benker (William Wikman)

Publiksiffra: 2 665