Skiljebo föll i säsongens sista seriematch. Gästande Hudiksvall kunde vända och vinna med 2–1 på Hamre IP. Foto: STEFAN LINDGREN

Med säkrat kontrakt förlorade Skiljebo säsongens sista match

Med kontraktet säkrat sedan några omgångar tillbaka avslutade Skiljebo årets seriespel med en 1–2-förlust mot Hudiksvall på Hamre IP.

Publicerad

Årets säsong har varit lite av en missräkning för Skiljebo SK. Efter en bedrövlig start på säsongen har man fått kämpa för att klara ett nytt kontrakt i division 2 norra svealand, ett kontrakt som klubben säkrade för några omgångar sedan efter starka insatser i framförallt september månad.

– Vi vill vinna varje match, men det är klart att vi hade klarat kontraktet innan, säger Skiljebos tränare Dennis Hilmarsen efter matchen och fortsätter:

– Idag tar vi ledningen på en straff och har lägen att avgöra matchen redan i första halvlek, det är då vi skulle ha avgjort den. Sedan tycker jag att vi håller ihop det bra, det är två fantastiska individuella prestationer som de gör mål på, det är bara att applådera. Men vi har chanser i andra som vi ska göra mål på.

Säsongen har varit kämpig för Skiljebo, hur ser du tillbaka på den?

– Det började väldigt tufft där vi hade tre poäng efter åtta omgångar. Sedan tror jag att ingen trodde att vi skulle vinna den här serien och jag tror att det var väldigt få som trodde att vi skulle klara oss kvar.

Var målet att vara med i toppen av serien?

– Vi hade ett internt mål och det vill jag hålla internt, sedan är det så att Skiljebo alltid ska vara med i toppen och kriga. När vi fick starten som vi fick med den turbulens som var måste man ta nya mål. Vi satte upp målet att vi skulle klara oss kvar. Vi har förlorat väldigt många matcher med uddamålet, det är tufft när vi har så många unga spelare. Men de gör det fantastiskt bra som håller ihop det och hämtar upp det.

– Vi är ett av lagen som går absolut bäst i september, av fem matcher har vi fyra segrar och en oavgjord. Killarna, föreningen och alla runt omkring har gjort ett fantastiskt jobb, vi klarar kontraktet med U17 i allsvenskan och vi själva klarade kontraktet i division 2.

Hur viktigt var det för klubben att ni fixade kontraktet?

– Det var jätteviktigt, det superviktigt att ha ett U17 där de är kvar och ett division 2 lag som på något sätt kan hänga på VSK och hålla gapet nere. Så för Västerås fotbollen var det fantastiskt viktigt, men även för föreningen.

Hur ser spelartruppen ut inför nästa säsongen, är det några som försvinner?

– För mig är det för tidigt att svara på det, jag själv kommer inte att fortsätta. Skiljebo är min moderklubb och jag brinner för det här och vi har fokuserat mycket på resultat före prestation. Vi har varit relativt cyniska i sättet att spela fotboll på, vi har spelat på våra styrkor och motståndarnas svagheter vilket gjort att vi klarat av att ta poäng. När målet var uppnått med den där poängen mot Valbo släppte en hel del. Jag känner en enorm glädje att ha fått representera min moderklubb som huvudtränare för a-laget.

– Var sak har sin tid så får vi se vad som sker. Jag har en hel del runt omkring som jag vill lägga tid på istället, avslutar Dennis Hilmarsen.

Skiljebos tränare Dennis Hilmarsen Foto: STEFAN LINDGREN
Stefan Stojanovic gjorde Skiljebos mål och utsåg även till matchen lirare i hemmalaget. Foto: STEFAN LINDGREN
Jubel efter Skiljebos ledningsmål Foto: STEFAN LINDGREN

DIVISION 2 NORRA SVEALAND, Matchfakta

Skiljebo SK – Hudiksvalls FF 1–2 (1–0)

Målskytt Skiljebo: Stefan Stojanovic

Powered by Labrador CMS