Nya Västerås Indoor Golf på Erikslund har fått en lyckad start. Foto: Jonas Bergkvist

Lyckad första vintersäsong för Västerås Indoor Golf

Nystartade Västerås Indoor Golf på Erikslund kan se tillbaka på en lyckad vinter. – Det har varit väldigt bra respons och riktigt roligt att höra att folk är positiva till att vi har öppnat, säger hallchefen Adam Andersson.

Publicerad

Nystartade Västerås Indoor Golf på Erikslund kan se tillbaka på en lyckad vinter. – Det har varit väldigt bra respons och riktigt roligt att höra att folk är positiva till att vi har öppnat, säger hallchefen Adam Andersson.

Vi har verkligen jobbat hårt med att få igång hallen samtidigt som det här konceptet är relativt nytt för golf-Sverige och framför allt Västerås

Golf året runt. Den efterlängtade möjligheten fick till slut även västeråsarna och övriga länsgolfare när Västerås Indoor Golf slog upp portarna på Erikslund i höstas.

Bakom satsningen står Indoor Golf Group som öppnade i tio svenska städer denna vinter.

Hallchefen Adam Andersson, själv framgångsrik golfspelare, är nöjd hittills.

– Vi har verkligen jobbat hårt med att få igång hallen samtidigt som det här konceptet är relativt nytt för golf-Sverige och framför allt Västerås. Utifrån det så har vi lyckats bra. Det har varit väldigt bra respons och riktigt roligt att höra att folk är positiva till att vi har öppnat.

Han säger att det är en spännande resa att vara en del av.

– Vi lär känna våra kunder hela tiden och vilka önskemål och behov som är intressanta.

Beläggning har varit ungefär som tänkt under vintern.

– Men det märks att det är väderberoende, speciellt när det varit bra is på Mälaren och strålande sol.

På frågan vilken ambitionen är med Västerås Indoor Golf är svaret framför allt att utveckla länets spelare.

– Vi strävar efter att få golfare i Västmanland att vilja träna och spela för att bli bättre väl ute på golfbanan. Att träna med TrackMan (simulatorn) ger feedback på varje slag och nu under våren är det perfekt att mäta upp sin slaglängd med alla klubbor och då ta hjälp av TrackMan. På så sätt är golfaren redo när banorna väl öppnar. De spelare som tränat mycket hos oss känner själva att de har utvecklats, fått bättre kontroll på sitt spel och inte minst lyckats hålla igång svingen under vinterhalvåret.

Utveckla klubbsamarbetet

Västerås Indoor Golf kommer att fortsätta hålla öppet även när den ordinarie golfsäsongen drar igång.

– Vi kommer ha fortsatt öppet kl 7-23, men utan bemanning. Behöver man hjälp så kan man höra av sig till oss.

– Till hösten kommer vi sedan att utveckla samarbetet med partners och klubbar vidare. Vi vill att våra medlemmar ska känna att de får mycket mer än vad de betalar för, avslutar Adam Andersson.

Västerås Indoor Golfs hallchef Adam Andersson är nöjd med första halvåret. ”Det har varit väldigt bra respons”, säger han. Foto: Jonas Bergkvist
Powered by Labrador CMS