KSA Västerås tävlingslag i kamp och mönster. Klubben har firat stora framgångar under året och avslutade med två SM-silver.

KSA Västerås nysatsning gav stark utdelning på SM

KSA Västerås har avslutat ett mycket lyckat tävlingsår. Vid SM i Helsingborg blev det succé – bland annat med två silver i kamp, där klubbens nysatsning gav sensationell utdelning. – Ett resultat vi knappt vågade drömma om för ett år sedan, säger huvudtränaren Mika Jennsjö.

  • Publicerad 11:29, 15 dec 2018

Historisk. Alicia Brännback med karriärens SM-guld nummer elva och tolv. Foto: KSA Västerås

Helsingborg Arena ramade perfekt in årets sista tävling, svenska mästerskapen. Närmare 500 deltagare från hela landet reste till Helsingborg för att göra upp om medaljerna. På plats för att representera Västerås fanns en trupp på tolv spelare från KSA (Kampsportsakademin) Västerås för att delta i taekwondons båda grenar, kamp samt mönster.

KSA Västerås nysatsning på kamp resulterade i att en ung, men stark trupp, kunde avsluta säsongen med fina insatser från hela laget. Bland annat med två SM-silver genom Anna Aukland och Frida Söderhjelm.

Huvudtränare Mika Jennsjö kan därmed stänga säsongen med stolthet:

– Ett resultat som vi knappt vågade drömma om för ett år sedan. Det är en ung trupp med en enorm laganda och kämpaglöd som gör att framtiden för den olympiska delen av taekwondons tävlingsverksamhet ser ljus ut.

Utöver den starka elittruppen hos KSA kommer även ett nytt gäng bakom som gör debut i högsta serien redan nästa år.

Ett riktigt mönster-SM

Den andra halvan av KSA-laget, det mer erfarna mönsterlaget, avslutade säsongen storstilat. Resultatet av höstens träning visade sig tydligt på mattan och på fem startande lyckades KSA knipa hela sex guld och två brons.

För en av spelarna, Alicia Brännback, blev det ett historiskt resultat då hon som första någonsin i klubbens historia nu har tagit hem SM fem år i rad och i tre olika åldersklasser (2014 som kadett, 2015–2017 som junior, 2018 som senior). Alicia säkrade SM-guld nummer elva och tolv och är i och med resultatet klar för en uttagning till svenska landslaget 2019 då hon avslutar säsongen rankad etta i Sverige.

För KSA väntar nu ett kortare uppehåll innan tävlingsåret startar upp igen i januari med NM på Island.

KSA Västerås alla SM-framgångar

Resultat från SM i kamp:

Anna Aukland – silver

Frida Söderhjelm – silver

På plats på mattan fanns även, Emma Aukland, Anton Dahl, Hakim Murteza, Erwin Hörnell och Gabriel Jennsjö som alla svarade för starka insatser.

Resultat från SM i mönster:

Kevin Hy: 1 guld, 1 brons

David Chan: 2 guld

Alicia Brännback: 2 guld

Siri-Li Birkelöf: 1 guld, 1 brons

Daniel Chan: Femma

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Senaste nytt

Visa fler

SOMMAR

Gör en pelargonresa genom Västmanland i sommar

Därför är den så populär: ”Är en blomma som inte är så krånglig” Du kanske känner till Mårbackapelargon? Doktor Vesterlund? Kärleksperlagon? Faktum är att det finns ungefär 300 arter av pelargoner – och upp emot 50 000 olika sorter i världen. Varför inte göra en...måndag 9/7 11:40

BYGGA NYTT

Experten: Så blir din husdröm verklighet

”Tomten styr vilket hus man kan bygga” Vad ska man tänka på när man ska bygga ett nytt hus? Vad är viktigast och varför har husen i ett kvarter ofta samma färg på fasaden? Experten Lars Morell från Fiskarhedenvillan svarar på dessa frågor...onsdag 20/2 13:47

Ute eller inne – här är årets hustrender enligt experten

Stora eller små fönster? Vilken färg ska fasaden ha? Vilken ytterdörr ska man välja? Tobias Holmberg på Intressanta hus guidar oss igenom hustrenderna för 2019.söndag 17/2 8:09

Västeråsfamiljen byggde sitt drömhus

Här delar de med sig av sina nybyggartips Att hitta sitt drömhus kan vara svårt och ta tid. Familjen Berg/Back valde istället att bygga det själva. Genom att utgå från en planlösning de gillade ritade de om huset så det passar familjens...lördag 16/2 8:53

QUIZ

Nu är musikfesten igång – testa dina Mello-kunskaper

QUIZ: Vad kan du om Västeråsbidragen i Melodifestivalen? 2019 års Mellocirkus har varit igång under några veckor och ikväll kliver Västerås egen Anton Hagman upp på scenen. Under åren har ett antal västeråsare varit med och satt färg på tävlingen, inte...lördag 23/2 20:10

E-TIDNING