Vägen mot Uppsala ser ut att ligga öppen utan några ekonomiska gupp för VSK:s bandyherrar. I dag gick klubben ut med beskedet att den mest akuta krisen är avblåst. Foto: STEFAN LINDGREN

Klart: VSK Bandy räddat

Den akuta ekonomiska krisen är avvärjd. Skuldtyngda VSK Bandy är räddat – i alla fall för stunden. På tisdagen meddelade klubbens styrelse att den akuta likvida krisen är löst. – Jag blir tårögd av allt stöd vi har fått, säger ordföranden Gisela Stockhaus till Västerås Tidning.

Publicerad

Det har bara gått lite drygt en vecka sedan VSK Bandy gick ut med ett pressmeddelande om det ansträngda ekonomiska läget och den akuta likviditetskrisen med rubriken ”Västerås SK Bandyklubb har en ansträngd ekonomi och vädjar till näringsliv och supportrar om hjälp”.

Kritiken har bitvis varit skarp under den senaste veckan, framför allt till varför klubben inte gått ut med hur stor skulden varit till fotbollen.

”Vi är medvetna om att vi brustit i kommunikationen den senaste veckan rörande hur mycket pengar vi släpat efter med i avräkningarna mot VSK Fotboll. Vi har emellertid arbetat hårt bakom kulisserna och har valt att avvakta tills nu, för att kunna kommunicera det verkliga beloppet”, skriver VSK Bandys styrelse i ett pressmeddelande nu på tisdagseftermiddagen.

Klubben har satt igång ett hårt arbete genom både styrelsemedlemmar och ideella krafter för att se över hur likviditeten skulle kunna räddas

Nu har vindarna vänt – snabbare än någon kanske kunde ana.

I pressmeddelandet berättar VSK Bandys styrelse att tack vare lån från andra finansiärer kommer VSK Bandy den 31 december ha reglerat saldot på drygt 3 mkr på avräkningskontot till VSK Fotboll. Kvar blir det lån på 1,2 mkr som VSK Bandy lånade av VSK Fotboll säsongen 2017/2018.

Tack vare dessa insatser behöver VSK Bandy nu inte be att få låna mer pengar av VSK Fotboll och den akuta likviditeten är temporärt löst.

Västerås Tidning fick en intervju med en lättad ordförande Gisela Stockhaus.

Hur är känslan?

– Lättad, absolut. Det är klart att det här är en fantastisk nyhet.

När VSK Fotboll i morgon kallar till extramöte kan därmed en av punkterna – ”Beslut om att eventuellt ytterligare bevilja ett lån till VSK Bandy” – strykas?

– Ja, vi har pratat med fotbollen nu på eftermiddagen och berättat hur läget är.

Hur mottogs det?

– Mycket väl.

Förutom lån från finansiärer har gåvor på 700 000 kronor bidragit till det ekonomiska andrummet.

– Det är helt fantastiskt att privatpersoner är beredda att gå in och stötta oss. Man blir tårögd när man förstår att vi engagerar så många, säger Gisela Stockhaus.

Vad händer nu?

– Nu har vi fått lite andrum till att vrida och vända på de otroligt många sakerna och det hårda jobb som vi är medvetna om måste göras nu. Vi är beredda att göra det jobbet! avslutar Gisela Stockhaus.

Ikväll möter herrlaget Falu BS borta i Elitserien – passande nog på Lugnets IP.

”Beredda att göra jobbet”. VSK Bandys ordförande Gisela Stockhaus. Foto: VSK
Powered by Labrador CMS