VSK:s lagkapten Magnus Joneby förlänger med grönvitt och tar sats mot sin 20:e säsong i klubben. Foto: STEFAN LINDGREN

Kapten Joneby förlänger med VSK

Nu är det klart. Det blir en 20:e säsong för ”Mr VSK”. Lagkaptenen Magnus Joneby har förlängt sitt kontrakt med VSK. – Det är fortfarande en ära att leda VSK Bandy, säger han.

Publicerad

Kapten Joneby fortsätter alltså över säsongen 2021/2022. Det blir lika med hans 20:e säsong i den grönvita dressen.

Det gör också att han kommer att befästa sin titel som meste spelaren i klubbens historia. Han toppar den statistiken redan idag på 552 matcher i serie- och slutspel, närmast före dagens tränare Michael Carlsson på 524 matcher.

– Jag hade som mål att nå 500 matcher och tänkte väl att ”Micke” (Carlsson) skulle börja ställa över mig när jag närmade mig hans siffra, men det verkar han ha missat. Det är kul att ha flest matcher i klubben men det är inget jag tänker på, och jag hoppas att det slås nån gång, säger han till VSK:s hemsida.

Den som idag fortfarande spelar och är närmast Joneby i antal spelade matcher är Tobias Holmberg med sina 484 matcher.

– Jag vet väl inte om jag orkar med 20 år till så som Melker (Westman) och ”Ramme” (Sjöström) men Holmberg ska jag se till att hålla bakom mig. Det finns en stor chans och risk att nån av de jag spelar med idag kommer överta flest spelade matcher en vacker dag.

Säsongen 2021/2022 blir Magnus Jonebys 20:e i herrlaget. Varav den 14:e som lagkapten.

– Jag har pratat med ”Micke” inför varje år och vi både tycker att det känns bra och det är viktigt för mig att bära bindeln. Det är fortfarande en ära att leda VSK Bandy, säger Joneby.

Att VSK inför nästa säsong tagit hem Martin Landström och dessutom värvat Pontus Vilén och Viktor Spångberg har också en betydelse för att Joneby väljer att fortsätta, säger han i intervjun med klubben.

– Det är en av anledningarna att man vill fortsätta vara med. Vi hade en tung säsong och det berodde mycket på pandemin. Vi slet med det vi hade och gör en bra säsong och med lite tur hade vi spelat semifinal. Säsongen tog mycket kraft och energi och jag tror att både laget och hela klubben behövde positionera sig för sikta mot toppen igen.

VSK:s sportchef Ted Andersson är givetvis nöjd:
– Magnus är vår kapten och kulturbärare. Han står för alla saker vi vill att en spelare ska stå för. Tanken är att ”Mange” ska vara back i ett spel där vi vill spela offensivt med våra backar och det känns väldigt spännande att få testa på det fullt ut.

Powered by Labrador CMS