Trio förstärker blåvitt. Jonna Böckert, målvakt, Kajsa Hall Wistling, forward, och mittbacken Sara Andreasson förstärker IFK Västerås. Foto: Lars Stegnell

IFK Västerås rustar inför division 1-säsongen

I höstas tog IFK Västerås damfotbollslag steget upp i division 1. Nu har nykomlingen gjort klart med tre nya spelare.

Publicerad

IFK Västerås tog i höstas ett efterlängtad kliv uppåt i seriesystemet efter många år i lägre serier.

Då sa IFK-tränaren Kristian Mangs till Västerås Tidning att man var redo att ta upp kampen med det andra Västeråslaget i ettan, Västerås BK30.

Men också:

”Vi behöver spetsa till det lite, vi har ambitionen att etablera oss i ettan och så småningom sikta ännu högre”.

Nu presenterar klubben tre rutinerade och erfarna nyförvärv att lägga till stora delar av den fjolårstrupp man behållit.

Jonna Böckert, målvakt, kommer senast från Enköpings SK i division 1 och tidigare elitettan i Västerås BK30.

Kajsa Hall Wistling, forward, spelade senaste säsongerna i Enköpings SK i division 1, tidigare Gideonsbergs IF.

Sara Andreasson, mittback, återkommer till laget efter ett års uppehåll då hon blev mamma.

– Vi är mycket glada att knyta de här spelarna till laget. Vi har från början en trupp som vi bedömer kan göra bra ifrån sig och nu får vi ytterligare erfarenhet och skicklighet i laget, säger huvudtränare Kristian Mangs i ett pressmeddelande.

Laget har varit igång och tränat sedan november och nu börjar de riktiga förberedelserna inför säsongen. Den första träningsmatchen spelas den 1 februari då Boo FF kommer på besök till Solid Park.

– Laget börjar ta form och vi har ytterligare några väldigt spännande spelare på gång som vi hoppas kunna presentera de närmaste dagarna. Jag är väldigt nöjd med spelartruppen och ser verkligen fram emot att börja mäta oss med andra lag, avslutar Kristian Mangs.

Här är IFK Västerås-laget som grejade avancemanget till fotbollens division 1 i höstas och möten med BK30 kommande säsong. Foto: Lilian Grankull
Powered by Labrador CMS