Annelie Sjöholm från Västerås Golfklubb vann på hemmabanan. För segern fick hon ta emot en prischeck på 5 600 euro. Foto: Swedish Golf Tour

Hemmahoppet vann proffstävlingen i Västerås

Annelie Sjöholm från Västerås Golfklubb avgjorde Anna Nordqvist Västerås Open by SmartProvider genom att göra birdie på hål 16, 17 och 18. – Det känns fantastisk, lite som en dröm det tar nog några dagar att smälta detta. Det känns jättestort att vinna på hemmaklubben och det stöd jag haft av publiken hela veckan har varit fantastiskt, säger Annelie Sjöholm om att segra på hemmaklubben.

Publicerad

– Jag gjorde birdie på mina sista tre hål. Jag visste jag låg några slag bakom och behövde en stark avslutning så det var skönt att puttarna äntligen började trilla i, säger Annelie Sjöholm om sin avslutning.

De två sista birdieputtarna var inte långa, de var båda runt en meter långa. Detta visar att alla delarna av Annelies spel håller hög klass även när allt står på spel och en stor hemmapublik inget hellre vill än att hon skall ta hem segern.

Jublet som hördes vid 18:e green när putten trillade kan ha varit det högsta som hörts på Västerås Golfklubb.

Abbekås Golfklubbs landslagsspelare Maja Stark slutade för andra året i rad tvåa på Västerås Golfklubb när LET Access Series avgjordes där.

Nästa tävling på Swedish Golf Tour damer är den andra för året som samarrangeras med SGF Juniortävlingar. Denna gång är det Johannesberg Open som avgörs 16–18 augusti.

Powered by Labrador CMS