Västeråsaren Emil Skärås blir en del av Team Ombra Racing i sommar där målet är att nå pallen i Porsche Carrera Cup Italia. Foto: Ombra Racing

Här är Emil Skärås nästa utmaning på racingbanan

Västerås racingäss Emil Skärås har gjort klart med en körning denna coronapaspeciella säsong. 22-åringen är klar för Ombra Racing och serien Porsche Carrera Cup Italia. Målet är att nå pallen i klassen 911 Gt3 Cup

Publicerad

Efter fjolårets EM-guld i karting och bronspengen i World Cup tar Emil Skärås nu steget fullt ut till banracing. Han tjuvstartade redan förra året med att köra en Lamborghini i GT Italian Championship. Västeråsaren visade framfötterna direkt, trots bristande rutin i sammanhanget. När säsongen summerades var han tvåa totalt.

Framgångarna gjorde att italienarna har haft ögonen på svensken och nu är det officiellt att Emil Skärås kör Porsche Carrera Cup i Italien i sommar.

– Efter det här långa uppehållet känns det underbart att få komma igång igen. Team Ombra Racing är välrenommerat och vi har goda chanser att göra bra resultat redan den här säsongen. Jag ser verkligen fram emot att få starta och målet är alltid att vinna, säger Skärås.

Mästerskapet drar igång med ett officiellt test den 15 juli och strax efter är det premiär på Mugello-banan den 18–19 juli. Med totalt sex racehelger och två deltävlingar i varje, avslutas mästerskapet den 7–8 november på Monza.

Team manager Davide Mazzoleni säger så här i ett pressmeddelande om att få Emil Skärås till Ombra Racing:

– Han gjorde imponerande resultat under fjolåret och har visat sådan potential och professionell framtoning att nu är det upp till oss att se till att han får rätt support och kan ta sig an 911 Gt3 Cup på bästa sätt. Vi är väldigt glada över det här samarbetet!

Med stöd av Torino Porsche Centre ska Emils Porsche förses med färgerna blått och gult, både för att symbolisera den svenske föraren och staden Piedmonteses.

– Vi har den största respekt för coronapandemin och lider med alla som drabbats. Samtidigt känns det underbart att efter det här långa uppehållet få komma igång igen med racing. Som jag har längtat, summerar Emil Skärås.

Har EM-guld och VM-brons

Född: 30 maj 1998

Från: Talltorp, Västerås

Team: Ombra Racing, Italien

Klubb: SMK Västerås Karting

Landslagsmedlem: Sedan 2016

Redo för: Porsche Carrera Cup Italia, efter att tidigare ha tävlat i KZ2 (internationell 6-växlad kart) för italienska toppteamet Energy Corse.

Började med karting: Som 8-åring

Har tidigare kört: Micro, lite Rotax, KF3 och KF2 för Ward Racing

Bästa merit: EM-guld och VM-brons i KZ2 2019

Övrigt: Utsedd till "Årets kartingförare" 2019.

Mål för 2020: Nå pallen i klassen 911 Gt3 Cup i italienska Porsche Carrera Cup.

Powered by Labrador CMS