Premiärredo. Aros Basket under ett av de sista träningspassen inför söndagens premiär hemma mot Hammarby i Basketettan. Foto: Julijana Stojanović

Efterlängtad premiär för Aros Basket i ettan

För första gången på många år kan Västerås stoltsera med ett herrlag i Basketettan. Aros Baskets premiärmatch mot Hammarby idag söndag i Kristiansborgshallen är dessutom efterlängtad efter en lång pandemipaus. – Det har varit en lång väntan, men mycket entusiasm har hunnit byggas upp, säger coachen Kristian Murholt.

Publicerad

Den unga föreningen Aros Basket (bildad 2008) utvecklas i allt raskare och bredare takt.

Denna säsong skrivs klubbhistoria på flera plan. Ett nytt damlag påbörjar sin resa i seriespel med spel i div 2 Svealand.

Och herrlaget spelar för första gången så högt upp i seriesystemet som Basketettan och är därmed det ledande laget i stan efter fem division 2-säsonger.

– Vi tog klivet upp säsongen 2019/20. Men förra säsongen avbröts redan efter en omgång så nu kan man säga att det blir vår riktiga debut i ettan, berättar Kristian Murholt, herrcoach sedan fem år tillbaka.

När hans lag ställer sig på golvet i Kristiansborgshallen på söndag för premiärmatch mot Hammarby är det länge sedan det var några tävlingsnerver inblandade.

– Det har varit en lång väntan. Ska bli kul att äntligen få dra igång. Det är mycket entusiasm som har byggts upp under den här långa tiden.

Murholt har därför av förklarliga skäl lite svårt att riktigt bedöma hur laget står sig i konkurrensen mot de tio motståndarlagen i Basketettan.

– Det återstår att se. Men vi har fått in några meriterade nyförvärv, det ska bli spännande att se vart vi står med alla nya spelare och på en ny nivå.

Skador stör dock säsongsinledningen något.

– Dessvärre har vi haft några tuffa skador på viktiga spelare som ändrar förutsättningar lite. Men det är klart att vi går ut med målsättningen att vinna varje match.

I och med avancemanget till ettan har herrlaget flyttat över sin tränings- och tävlingsverksamhet från Fryx till Kristiansborgshallen.

– Där har vi bättre förutsättningar med läktare. Vi har saknat publiken och ser fram emot att få spela inför mycket folk nu när restriktionerna har släppt också, säger Kristian Murholt.

Uppkast 16.15 i eftermiddag I Kristiansborgshallen.

Aros Baskets herrcoach Kristian Murholt. Foto: Privat

Aros Baskets motståndare

Följande 11 lag deltar i Basketettan herrar södra säsongen 2021/2022:

Aros Basket

Djurgården Basket

Eskilstuna Basket

Hammarby IF

Huddinge Basket

Högland

Högsbo Basket

KFUM Fryshuset

KFUM Kalmar Basket

Norrköping Dolphins

Södertälje Basket

Powered by Labrador CMS