Det blir garanterat fullt i liftkön i Vedbobacken under nästa veckas sportlov. Foto: Jonas Bergkvist×1 / 2Visa bildtextBild 1 av 2

Gott om sportiga aktiviteter under lovet

Äntligen sportlov! I Västerås har alla lediga skolelever massor av aktiviteter att sysselsätta sig med, både inomhus och utomhus. Här är några tips om på vad som finns att göra.

Publicerad

Vedbobacken

Vad: Se upp i backen, tusen hål i nacken! Sätt på dig pjäxorna, dra på hjälmen och ta med skidorna eller snowboarden och åk i Vedbobacken. Vill du hellre åka pulka finns en backe i anslutning till parkeringen. Har du ingen utrustning kan du hyra på plats.

När: Måndag–fredag 12.00–18.00/21.00. Helg 11.00–16.00

Mer info: www.vedbobacken.se

Kostnad: Från 60 kronor.

Chilla med Trix och Teatern

Vad: Västmanlands Teater, Cirkus Cirkös och Gycklargruppen Trix bjuder in till en prova-på-cirkus! Ta med alla du känner – kompisar, familjen eller släktingar – och testa på att gå på lina, jonglera, cykla på enhjuling eller gör parakrobatik.

När: Lördag 25 februari 13.00–16.00

Mer info: www.vastmanlandsteater.se

Kostnad: Gratis

Expectrum

Vad: Lego fyller 60 år och det firas på Expectrum! Skapa eller konstruera din drömlekplats, antingen i lego eller i ett 3D-program. Personer som arbetar med att utveckla lekplatser är på plats för att ta emot idéerna som kommer fram.

När: Tisdag till torsdag, 10.00–15.00

Mer info: www.expectrum.se

Kostnad: Gratis

Vallby friluftsmuseum

Vad: Dra med vännerna till Vallby Friluftsmuseum för att hjälpa museideckarna att lösa en gåta. Prova på att dreja din egna kruka eller upplev känsla av förr med häst och vagn. Följ med på årets första djurvandring, gå en keramikkurs eller gör ditt egna kort i tryckeriet.

När: Hela veckan

Mer info: www.vallbyfriluftsmuseum.se

Kostnad: Gratis och upp till 495 kronor.

Prison Island

Vad: Är det dags att spendera kvalitetstid bakom galler med kompisarna? Bilda lag och lös utmaningarna i fängelsecellerna på så kort tid som möjligt. Vill ni istället spela mot varandra kan ett spel på laserarenan vara rätt aktivitet för er.

När: Söndag–torsdag 10.00–19.00, fredag och lördag 10.00–21.00

Mer info: http://prisonisland.se/vasteras/

Kostnad: Från 95 kronor

Kokpunkten

Vad: På actionbadet Kokpunkten känns pirret i magen och pulsen ökar. När du åker i attraktionerna rusar blodet i dina ådror lika fort som vattnet i banan du åker. Det är badrenalinet som är i gång - upplev det hela veckan på Sveriges första actionbad!

När: Hela veckan 08.30–20.00

Mer info: www.kokpunkten.se

Kostnad: Från 95 kronor

Isbanan på Melkertorget

Vad: Isbanan på Melkertorget har öppet varje dag för de som vill åka skridskor på lovet. Ta med skridskor och hjälm men lämna klubba och boll hemma. Under lovet händer massor av kul på banan, bland annat Vintersportfestivalen och livemusik.

När: Hela veckan

Mer info: www.vasterascity.com/isbanan/

Kostnad: Gratis

Actionfyllt även på Kokpunkten. Foto: Kokpunkten
Powered by Labrador CMS