”Det känns verkligen som jag är på rätt bana”

Jakten på ett bra skivkontrakt har varit lång. Men nu har hon äntligen hittat rätt. Med över 40 livespelningar i bagaget och en färsk debutsingel möter Larisa Cof musikbranschen med stormsteg.

  • Publicerad 17:20, 12 jan 2020

Att låten äntligen är ute känns verkligen skönt. Det känns så bra att jag fått vara med under hela processen

Allt började 2013 med en vinst i låtskrivarfestivalen. Sedan dess har 21-åriga Larisa Cof kämpat för att få släppa egen musik. Med hjälp av piano, gitarr och en fantastisk stämma så har hon nu skrivit och släppt sin första singel Treasure Chest.

– Att låten äntligen är ute känns verkligen skönt. Det känns så bra att jag fått vara med under hela processen. Det känns verkligen som jag är på rätt bana, säger hon.

Att hitta ”rätt bana” har inte varit enkelt för Larisa. Sedan hon var 15 år har hon kastats runt mellan olika skivbolag och kontrakt, men aldrig hittat något som hon ville skriva på. Aldrig något som passade henne.

– Jag har skjutsas runt mellan olika skivbolag i Stockholm. Jag blev erbjuden att spela in musik med flera superduktiga producenter i en studio men det var ju inte riktigt det jag ville. Jag ville skriva min musik och uttrycka mina känslor på mitt eget sätt. Det känns onaturligt att sitta och berätta för en främling om mina känslor och så ska de skriva musik på det.

Inte alltid positivt

Larisa berättar om att kontrakten även har bjudit på flera överraskningar.

– En gång blev jag erbjuden att vara med i en tjejgrupp tillsammans med en tjej från Idol och två andra tjejer från Västerås. Det lät superhäftigt från början, de var från Los Angeles och lovade spelningar, makeovers och allting. Men kontraktet visade sig vara ett “360-avtal” som innebär att man knappt får göra någonting, du måste se ut på ett visst sätt och får inte bestämma någonting själv överhuvudtaget. Man tror ju först att man ska bli typ Rihanna, men så blir det ju inte, säger hon.

Under gymnasietiden tappade Larisa nästan all motivation till att skriva låtar.

– När jag gick i gymnasiet trodde jag att jag skulle släppa singel med en label i Stockholm. Men inget blev av och allt var bara kaos. Man blev ju väldigt ledsen och ingenting kändes bra. Jag tror att det påverkade mig eftersom jag inte någon speciellt bra låt under den tiden.

Efter gymnasiet bestämde sig Larisa för att ta ett sabbatsår. Då vände allt och hon hade plötsligt skrivit kontrakt med Albin Johnséns skivbolag.

– Då började jag skriva, skriva och skriva, det kändes så bra, säger Larisa.

Hon säger att hon alltid har skrivit om sina känslor, men att hennes texter har ”mognat” med åren.

Efter att en relation med hennes största förälskelse tog slut så har hälften av hennes låttexter handlat om det förhållandet.

”En story mellan låtarna”

Planen är att släppa mer musik. Larisa har en idé om hur hennes debutalbum ska komma att se ut, och vill lägga ner tid för att få det så bra som möjligt.

– Jag vill att mitt album ska vara välplanerat med en tanke bakom varje låt. Att det ska vara som en story mellan låtarna. Det får ta den tid det tar men jag hoppas att jag släpper albumet inom ett år.

Att kombinera högskolestudier med att vara i studion har varit en utmaning.

Larisa varvar nämligen musiken med fyrtio timmars plugg i veckan. Om hon mot förmodan inte lyckas med musiken, så kommer hon sikta på sin plan B – att bli civilingenjör.

Men drömmen är att kunna leva på musiken.

– Att ha massor med livespelningar och att fortsätta släppa musik som jag känner att jag lyckas med. Ja, det är min dröm, säger hon.

”Började skriva, skriva, skriva”. Ett studieuppehåll gjorde att Västeråstjejen Larisa Cof kom igång med skrivandet, och så småningom fick ett efterlängtat skivkontrakt. Nu har hon debuterat med singeln Treasure Chest. Foto: John Artur

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Senaste nytt

Visa fler

BUSINESS

Västeråsföretag kan vinna pris

Västeråsföretaget Britt är nominerat till priset som årets "Growth" vid årets Guldmyran-gala, som arrangeras på Cirkus i Stockholm den 5 februari.torsdag 23/1 20:43

Nu öppnar B26 i Västerås: "Äntligen är det dags"

Skapar framtidens kontorkoncept i historisk byggnad Mitt i de historiska Mimerkvarteren är B26 nu redo att ta emot sina första hyresgäster. Måndagen den 13 januari börjar det nya och moderna kontorskonceptet i Västerås att fyllas av företag. – Det har...måndag 13/1 12:36

Så ser svenskarnas jobbnyårslöften ut

Sju av tio vill ge ett jobbrelaterat nyårslöfte under 2020. Det som toppar listan är att stressa mindre (25%) följt av att skapa bättre balans mellan jobb, fritid, vänner och träning (20%)....söndag 5/1 9:05

SMAKFULLT

Burgarkungen satsar på vedugnspizza

Först ut i Saluhallens nya satsning Ribhaus är känt för sina prisbelönta hamburgare. Nu gör de en ny satsning och öppnar pizzeria. Detta som ett led i saluhallens nya satsning på Streetfood. – Jag har alltid haft ett stort intresse för...fredag 29/11 20:10

Rekordstor ölmässa i Västerås till helgen

”Intresset bara fortsätter att öka” Här är mässan som bara fortsätter att jäsa. När Västerås Öl & Destillat till helgen hålls för tredje gången är det med rekordmånga utställare på plats. – Intresset för öl verkar bara fortsätta, säger...onsdag 23/10 14:14

Festligt på klassiska Varda

Restaurangen Varda på Vasagatan i Västerås har efter 15 år blivit en klassisk stjärna på Västerås restauranghimmel. Smakfullt besökte citypärlan som nu växlar om till en höstmeny.onsdag 9/10 10:12

Här bjuder ”Salle” på receptet till sin berömda al pomodoro

”Det var den som gjorde att min ex-fru föll för mig” I över 40 år har han jobbat inom det italienska köket i Västerås och bland annat hyllats av italienska Köksakademin för sin gärning. Sin första tomatsås gjorde Salvatore ”Salle” Macri som nioåring....söndag 6/10 13:26

QUIZ

Nu är musikfesten igång – testa dina Mello-kunskaper

QUIZ: Vad kan du om Västeråsbidragen i Melodifestivalen? Under åren har ett antal västeråsare varit med och satt färg på Melodifestivalen, inte minst Loreen som gick hela vägen och vann Eurovision Song Contest med sin låt Euphoria. Frågan är hur mycket du...lördag 23/2 20:10

E-TIDNING