Christopher af Bjur och Jesper Hessius från Operationskollen vann Foto: Sofie Tejre

Västeråsbaserade Operationskollen får EU-stöd: "Oerhört betydelsefullt"

Operationskollen, som tidigare i år tilldelades Västmanlands Skapa-pris i kategorin "Talang" har nu valts ut till EU-kommissionens projekt för små och medelstora bolag. Att bli utvald innebär både ett ekonomiskt och ett organisatoriskt stöd för tillväxt och internationalisering.

Publicerad

– Att få det här stödet är oerhört betydelsefullt, dels som en kvalitetsstämpel men framförallt för att det innebär förbättrade förutsättningar för att vi ska kunna hjälpa ännu fler patienter, säger Jesper Hessius, som är läkare och grundare av Operationskollen, i ett pressmeddelande.

Operationskollen är en app som syftar till att fungera som en länk mellan patient eller anhörig och sjukvård vid en operation. Region Västmanland, Region Kronoberg och Region Jönköping använder sig idag av appen i olika utsträckning. I juni tilldelades företaget Västmanlands Skapa-pris för unga innovatörer.

– Tjänsten används idag på fem sjukhus runt om i Sverige. Nu breddar vi fotavtrycket i Sverige samtidigt som vi förbereder för att lansera internationellt, säger Jesper Hessius.

Powered by Labrador CMS