Mot nya SM-framgångar. Den regionala UF-mässan i morgon på ACC är ett första steg mot nationellt genomslag. Foto: UF Västmanland

UF Västmanland laddar för en ny rekordmässa

Förra året skrevs historia. För första gången någonsin kom Årets UF-företag och svenska mästare från UF Västmanland. Efter Merchswedens framgångar har ribban höjts ytterligare. – Vi hoppas på flera SM-medaljer i år, säger UF Västmanlands Louise Solberg inför årets UF-mässa som hålls i morgon.

  • Publicerad 14:39, 18 mar 2019

Vi hoppas på flera SM-medaljer i år

I morgon smäller det igen.

Det är dags för en ny upplaga av Västmanlands UF-mässa – Entreprenörskap på riktigt – på Aros Congress Center i Västerås.

Dagen då alla unga företagare ska visa upp sina företagsverk.

– Här får alla UF-företagare chansen att glänsa tillsammans och visa upp hur grymma de är, säger mässgeneralen Louise Solberg.

Västmanlands regionala UF-mässa har hållits i många år.

Men förra året skedde något historiskt.

Efter att ha varit nära att vinna vid flera tidigare tillfällen räckte nu för första gången en vinnare från Västmanland hela vägen till SM-tronen när Merchsweden utsågs till Årets UF-företag på den nationella mässan och fick tävla om Europatiteln i Belgrad.

Det var på något sätt pricken över i:et för ett läsår där UF Västmanland raderat rekord efter rekord.

Igen.

I dag har UF Västmanland – eller ”Bästmanland” som de gärna själva titulerar sig – växt till en stormakt inom Ung Företagsamhet i Sverige med närmare 1 600 elever och med endast ”de stora drakarna” Stockholm, Skåne och Göteborg före sig i Sverigetoppen.

Från botten till toppen för UF Västmanland

Nyligen kom även färska siffror från Skolverket som förkunnade att Västmanland är bäst i Sverige och den första regionen någonsin att nå över 50 procent i genomslag (andel elever som driver UF-företag under sin gymnasietid). Den rekordhöga noteringen 54 procent. En historisk ökning med hela 15 procentenheter från förra årets 39 procent.

Detta bidrar givetvis till att årets UF-mässa återigen noterar ett rekordstort antal utställare när det är i morgon är dags på ACC – 207 stycken.

Det gör också att Louise Solberg och kompani inom arrangörsstaben i år spänner bågen ytterligare och att förhoppningarna på ännu större nationella framgångar har stärkts.

– Så är det ju. Vi tycker att vi har goda möjligheter i flera av de kategorier som är SM-klassificerade, säger Louise Solberg.

Över 700 UF-företagare från hela Västmanland får i morgon chansen att visa upp sina verksamheter – och ta hem priser.

Totalt deltar över 400 tävlingsbidrag i de 17 olika kategorierna under dagen.

Louise Solberg poängterar dock att själva tävlandet inte på något sätt är ett krav.

– Mer som en rolig bonus.

Primärt fokus är att det är en dag för UF-företagarna att glänsa på, menar hon.

– Den här mässan är ju en del av hela konceptet med UF, höjdpunkten. Här ger verkligen tillfället då alla får samlas och visa upp hur grymma de är, säger Louise Solberg.

Hon rekommenderar att alla som har chansen att se de unga företagarnas verk mellan klockan 13.00 och 18.00 också tar den.

Alla utställande företag förfogar öven en egen monter, som de bygger själva.

– Mycket kreativitet utlovas.

Under kvällen hålls sedan den stora prisceremonin (en del kategorier avgörs tidigare på dagen).

– Dit finns det ett begränsat antal biljetter att hämta ut i vår infodisk för de som vill, berättar Louise Solberg.

Ung Företagsamhet i Västmanland kommer även att livesända prisceremoin via sin Facebook-sida.

– Den avslutande ceremonin brukar vara väldigt trevligt och glamorös. Det är också där UF-företagen får hålla sina företagspresentationer, säger Louise Solberg.

Som ser fram emot morgondagens mässa:

– Vi är så taggade!

Mässgeneralen Louise Solberg. Foto: UF Västmanland

Förra årets SM-vinnare Merchsweden. Foto: UF Västmanland

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Senaste nytt

Visa fler

SOMMAR

Sätra Brunns sommarkonserter sätter Västmanland på musikkartan

I drygt 15 år har Sätra Brunn bjudit in till fest med sina populära sommarpubar och sin musikunderhållning. I sommar är det dags igen – med en bättre uppslutning av artister än någonsin. Stora namn...onsdag 10/7 20:06

BYGGA NYTT

Experten: Så blir din husdröm verklighet

”Tomten styr vilket hus man kan bygga” Vad ska man tänka på när man ska bygga ett nytt hus? Vad är viktigast och varför har husen i ett kvarter ofta samma färg på fasaden? Experten Lars Morell från Fiskarhedenvillan svarar på dessa frågor...onsdag 20/2 13:47

Ute eller inne – här är årets hustrender enligt experten

Stora eller små fönster? Vilken färg ska fasaden ha? Vilken ytterdörr ska man välja? Tobias Holmberg på Intressanta hus guidar oss igenom hustrenderna för 2019.söndag 17/2 8:09

Västeråsfamiljen byggde sitt drömhus

Här delar de med sig av sina nybyggartips Att hitta sitt drömhus kan vara svårt och ta tid. Familjen Berg/Back valde istället att bygga det själva. Genom att utgå från en planlösning de gillade ritade de om huset så det passar familjens...lördag 16/2 8:53

QUIZ

Nu är musikfesten igång – testa dina Mello-kunskaper

QUIZ: Vad kan du om Västeråsbidragen i Melodifestivalen? 2019 års Mellocirkus har varit igång under några veckor och ikväll kliver Västerås egen Anton Hagman upp på scenen. Under åren har ett antal västeråsare varit med och satt färg på tävlingen, inte...lördag 23/2 20:10

E-TIDNING