Stockholm Swing All Stars gästar konserthuset i morgon tisdag Foto: Pressbild

Jazzhösten inleds med rejält swing i morgon

När Jazzens Vänner drar igång hösten på allvar i Västerås konserthus på tisdag 27 september är det med det bästa i sin genre – Stockholm Swing All Stars.

Publicerad

Jazzens Vänner smygstartade hösten i samband med att Vallby Friluftsmuseum firade sitt hundraårsjubileum i början av september med en jazzkonsert på friluftsteatern.

Nu är det start ”på riktigt” för ett intensivt och spännande höstprogram.

Det brakar loss direkt. Stockholm Swing All Stars intar stora salen. Bandet anses vara Sveriges bästa swingband i sin genre och en jazzfest med sväng, lekfullhet och härliga improvisationer utlovas. Tidlös jazzmusik i personliga tolkningar.

– Att få öppna höstsäsongen med detta fenomenalt svängiga och publiktillvända swingband är i sanning en ynnest, menar Jazzens Vänners ordförande Claes Tillander.

Föreningen har kvällen till ära även bjudit in Västerås kulturskolas olika storband med sina lärare för att vara en härlig del i publiken.

Stockholm Swing All Stars – som med sina musiker och egna arrangemang utvecklat ett personligt sound som står stadigt i jazztraditionen – består av följande medlemmar.

På trumpet/sång Karl Olandersson, tenorsaxofon/barytonsaxofon/klarinett/basklarinett Fredrik Lindborg, altsaxofon/klarinett Klas Lindquist, trombon Dicken Hedrenius, piano Daniel Tilling, bas Göran Lind och trummor Mattias Puttonen.

Biljetter kan köpas här via vastmanlandsmusiken.se.

Powered by Labrador CMS