Kodjo Akolor gästar onsdagen den 14 november Sagabiografen i Hallstahammar. Foto: Morgan Norman

Kodjo Akolor utmanar våra fördomar

Onsdagen den 14 november klockan 18 kommer en av Sveriges mest populära programledare och komiker, Kodjo Akolor, till Sagabiografen i Hallstahammar. I sin föreläsning utmanar han våra fördomar och ställer bland annat frågor om hur vi får ett medmänskligare samhälle.

Publicerad

Föreläsningen präglas i äkta Kodjo-stil av ett högt tempo, smarta iakttagelser, vilda imitationer och en skruvad vardagskomik. Föreläsningen är en del av ett projekt för inkluderande samhällen. I samband med föreläsningen ställs några frågor som publiken kan svara på anonymt via sina mobilen, en så kallad mentimeterundersökning. Det är frågor om vad vi gemensamt kan fokusera på eller som skapar hinder för att få ett mer inkluderande samhälle. Några av frågorna väljs sedan ut och några veckor senare har de som vill möjlighet att diskutera vidare frågorna och bidra till dem i mindre grupper.

Kodjo Akolor har bland annat medverkat i radio och TV hos The Voice, bland annat i morgonradioprogrammet Vakna med The Voice, som även sändes i Kanal 5. Han var reporter på stan för Vakna, med dagliga inslag i Kanal 5. Han ledde även den egna humorshowen Kodjos värld i The Voice TV. Han var sidekick till Peppe Eng i TV4:s program Talang. Samtidigt medverkade han i humorprogrammet Eru Edgy i Sveriges Radio P3. Kodjo Akolor var programledare för Musikhjälpen sex år i rad. Sedan 2009 är han tillsammans med några vänner programledare för Morgonpasset i P3 varje vardag.

Biljetterna till föreläsningen är gratis och kan hämtas på Hallstahammars och Kolbäcks bibliotek. Begränsat antal platser, först till kvarn gäller.

Faktaruta

Hallstahammars kommun har i samarbete med Svenska kyrkan fått stöd från Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor (MUCF) för projektet Digitala och fysiska mötesplatser för inkludering och demokrati.

Målet är att ta fram metoder för att motverka rasism och liknande former av intolerans. Projektet ska bidra till ett tolerantare samhälle, en öppnare attityd och ett medmänskligare klimat där alla sorters människor ryms och lär av varandra.

Genom att utveckla både fysiska och digitala mötesplatser där vi kan diskutera exempelvis fördomar om kön, sexuell läggning, religion, etnisk bakgrund kan dessa fördomar motverkas. Då kan vi skapa ett samhälle som fler känner sig delaktiga i och kan bidra positivt till.

Powered by Labrador CMS